Acasă Actualitate Corul Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara cântă alături de Katie Melua...

Corul Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara cântă alături de Katie Melua pe scena „Timișoara 2023 la nesfârșit”

DISTRIBUIȚI

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată în cadrul concertului de vineri, 8 decembrie 2023, din Piața Unirii, de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara a luat naștere cu 56 de ani în urmă, avându-i ca dirijori pe profesorii Livia Balla, urmată de Marius Tănăsescu. Din 1988, la pupitrul acestei prestigioase formații corale se află profesoara Maria Gyuris, care o conduce spre un repertoriu vast, cuprinzând piese din literatura muzicală universală și românească, într-un spațiu stilistic din secolul V, până în contemporaneitate.

Membră, din 1991, a Asociației Naționale Corale din România, formația a câștigat importante distincții, premii naționale și internaționale.

Închiderea simbolică a anului cultural „Timișoara 2023”, cu peste 85 de evenimente culturale.

Joi, 7 decembrie 2023, ia startul la Timișoara evenimentul care marchează închiderea simbolică a Programului Cultural Național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Timp de 4 zile, de joi, 7 decembrie și până duminică, 10 decembrie, cinci dintre locurile emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Cinema Timiș, Cinema Victoria, Palatul Culturii și MX Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” vor fi animate de concerte în premieră pe scena Timișoarei susținute de Katie Melua, Róisín Murphy, Jessie J, Klangphonics, José González sau de artiști români precum Delia și EMAA, dar și de o serie de evenimente unice finanțate de Municipiul Timișoara și produse și organizate de Centrul de Proiecte. Programul celor peste 85 de evenimente: spectacole de teatru, concerte, ateliere, expoziții, performance-uri etc poate fi consultat pe site-ul continua.timisoara2023.eu

Comentarii

comentarii