Acasă Cultura Corupţie la scenă deschisă – o oglindire a vieţii cerşetorilor şi prostituatelor...

Corupţie la scenă deschisă – o oglindire a vieţii cerşetorilor şi prostituatelor – cu Teatrul Maghiar Timişoara

DISTRIBUIȚI

peachummCorupţia la scenă deschisă – o oglindire a vieţii cerşetorilor, a prostituatelor şi a celor ce profită de pe urmă lor – va fi prezentată într-o manieră artistică de actorii Teatrului Maghiar de Stat Timişoara, la Festivalul Naţional de Teatru, de la Bucureşti.
 Spectacolul-manifest „Opera cerşetorilor” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara poate fi văzut în Bucureşti în serile de 27 şi 28 octombrie, la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru. Regizorul sârb Kokan Mladenović va fi prezent la reprezentaţii.
Echipa Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara va fi prezenţa la FNT cu două spectacole: „Opera cerşetorilor”, în adaptarea lui Kokan Mladenović şi „Moliendo café”, regizat de Silviu Purcărete şi realizat în colaborare cu Teatrul German din Timişoara.
Opera cerşetorilor este o adaptare a satirei sociale scrise de John Gay în 1728 pentru a oglindi viaţă cerşetorilor, a prostituatelor şi a celor ce profită de pe urmă lor, a valorilor care ghidează dintotdeauna întreagă societate.
Distribuţia este compusă din actorii Asztalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Kocsárdi Levente, Simó Emese, Ţar Mónika şi Tokai Andrea.
Muzică originală a fost compusă de Irena Popović, versurile sunt scrise de regizor, împreună cu dramaturgul Góli Kornélia, cu privire la lumea care ne înconjoară. „Corupţia a devenit ceva normal, valorile morale au decăzut, iar vieţile noastre sunt guvernate de capital bănesc, corporaţii multinaţionale şi neoliberalism”, explică regizorul Mladenović,  unul dintre cei mai apreciaţi şi controversaţi regizori din Serbia.
Coregrafia a fost realizată de Andreja Kulešević. Scenografia semnată de Marija Kalabić accentuează tema neajunsurilor teatrelor şi artificiile la care acestea trebuie să recurgă cu fiecare producţie. Costumele concepute de Tatjana Radišić se mulează comic pe conceptul ieftin, dar bun. Spectacolul va avea loc marţi, 27 şi miercuri, 28 octombrie 2015, de la ora 19, la Teatrul ”Lucia Sturdza Bulandra (Schitu Măgureanu), sala ”Liviu Ciulei”. Se asigură traducere în limba română şi engleză.

Comentarii

comentarii