Acasă Actualitate Cozi de enoriași și înghesuială la apa sfințită de la Catedrala Mitropolitană,...

Cozi de enoriași și înghesuială la apa sfințită de la Catedrala Mitropolitană, de Bobotează

159
DISTRIBUIȚI

B53A0417

Unii enoriași din Timișoara s-au îmbulzit la apa sfințită de la Catedrala Mitropolitană, cel puțin la rândurile care s-au format la intrarea principală a lăcașului de cult. Unii au încercat să se bage în față, iar cei care așteptau de dimineață, de pe la ora 8-9, au fost nemulțumiți. Au venit și jandarmii pentru a mai calma spiritele și vociferările și până la urmă lumea s-a mai liniștit. Oricum, apă s-a dat și în alte locuri ale catedralei, șase la număr, unde cozile erau ordonate și pașnice. 

B53A0366

Miercuri dimineață, la ora 7.30, la Catedrala Mitropolitană a început Utrenia, iar la ora 9.30, liturghia arhierească, unde a slujit mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan. La finalul acestei slujbe s-a sfințit apa și s-a împărțit către credincioși. De altfel, ÎPSS Ioan a și mers prin biserică printre enoriași și a adus prin apa sfințită împrăștiată peste capetele credincioșilor vestea Botezului Domnului. Peste 1.500 de litri de apă au fost pregătiți numai la Catedrala Mitropolitană, dar dacă mai este nevoie cantitatea de apă se va suplimenta. Tot miercuri, 6 ianuarie, la ora 17, va avea loc Vecernia cu Litie, pentru Sfântul Ioan.

B53A0593

Pe 6 ianuarie, credincioşii prăznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza, care aminteşte de botezul pe care l-a primit Domnul Iisus Hristos în apa Iordanului, de la Înaintemergătorul Ioan, şi când Duhul Sfânt a coborât asupra Sa în chip de porumbel, iar din cer s-a auzit Glasul Tatălui: ‘Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit!’.

Comentarii

comentarii