Acasă Actualitate Crezurile prof. Octavian Crețu, în drumul spre funcția de rector al UMF...

Crezurile prof. Octavian Crețu, în drumul spre funcția de rector al UMF Timișoara

634
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Octavian Crețu, candidat la poziția de rector al UMF Timișoara, mizează pe munca în echipă și vine cu un slogan convingător: ”Împreună suntem Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara!”.

În continuare prof. Crețu explică: ”Dragii mei colegi, dragi prieteni,
după cum vă spuneam în interacțiuni anterioare, sunt un convins adept al muncii în echipă și al feedback-ului real.

Așadar, de-a lungul timpului voi încerca să fiu promotorul unui dialog veritabil cu dumneavoastră, acesta fiind și motivul pentru care, periodic, voi profita de acest mijloc de comunicare pentru a începe să vă trimit o parte din ideile pe care vi le propun a le înfăptui împreună, dacă-mi veți acorda încrederea dumneavoastră pentru investirea în funcția de Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara”, îndeamnă prof. Crețu.

Despre conceptul de management prof. Octavian Crețu a spus:

”Și dacă este să vorbim de perspective de viitor, cred că oportun ar fi să încep prin a vorbi de concepte de management.

În planul și filozofia de management pe care vi le propun, principala caracteristică vizează dezvoltarea universității prin măsuri ce sunt luate democratic de întreg corpul academic, iar pentru realizarea acestui deziderat vă propun translatarea sistemului decizional de la un leadership de tip providențial la un management descentralizat, într-un leadership de echipă, care să reprezinte într-o manieră reală dorința întregului corp academic al universității.

După cum deja mă cunoașteți, puteți avea convingerea că ușa de la rectorat va fi întotdeauna deschisă pentru întreaga comunitate academică a UMFVBT iar deciziile le vom lua întotdeauna împreună, întru folosul universității noastre”.

Despre dezvoltarea sustenabilă, fostul președinte al Senatului UMFT, prof. Crețu, a adăugat: ”Împreună construim premisele unei dezvoltări sustenabile ! Pentru îndeplinirea dezideratelor de dezvoltare academică, științifică și de cercetare la nivel de cât mai competitiv, o universitate are nevoie de structuri de suport real pentru activitățile desfășurate de membrii comunității sale.

Acesta este și motivul pentru care, în situația în care voi fi investit în funcția pentru care candidez, voi urgenta înființarea departamentelor de suport la nivel de universitate:

Departamentul de management al proiectelor va avea atribuțiile de a urmări și identifica posibile aplicații pentru proiecte de cercetare sau structurale, va participa activ în scrierea și depunerea proiectelor iar în situația câștigării acestora, se va ocupa de componenta birocratică, contabilă și de raportare.

Departamentul de suport al diseminării rezultatelor cercetării științifice va prelua sarcini conexe publicării de articole științifice. Activitățile vizate sunt cele de management și analiză statistică a datelor, tehnoredactare și editare lingvistică, identificarea posibilelor jurnale țintă pentru specificul articolului precum și asistență în procesul de submitere.

Departamentul de suport al activităților studențești extracuriculare va oferi suport studenților în orientarea profesională, identificarea oportunităților de mobilitate și schimburi profesionale, identificarea și oferirea de suport în logistica deplasării la manifestări științifice”, mai spune prof. Crețu.

Despre simbolurile UMF Timișoara, Octavian Crețu a declarat: ”Împreună promovăm simbolurile universitare! Prof. dr. Victor Babeș este una dintre personalitățile marcante ale medicinei din România și reprezintă, fără doar și poate, unul dintre importanții vectori de imagine ai universității noastre, care de altfel îi și poartă numele.

În momentul de față, imaginea lui Victor Babeș este reprezentativă pentru emblema universității. Cu toate acestea, bustul lui Victor Babeș este plasat în incinta universității, într-o locație ce nu-i conferă vizibilitatea necesară – acesta este motivul pentru care propun mutarea bustului dr. Victor Babeș în parcul din fața universității, o locație demnă de personalitatea sa precum și de ceea ce reprezintă pentru universitatea noastră.  Desigur, aceste trei idei sunt doar o mică parte din ceea ce îmi propun ca împreună cu dumneavoastră să dezvoltăm și să construim pentru universitatea noastră”, a conchis prof. Octavian Crețu.  În ceea ce privește feedbackul, prof. Tavi Crețu așteaptă cu deschidere mesajele dumneavoastră la tavi@octaviancretu.ro.

Comentarii

comentarii