Acasă Politica Cristian Buşoi: “Pentru prima dată, se spune negru pe alb, într-un raport...

Cristian Buşoi: “Pentru prima dată, se spune negru pe alb, într-un raport oficial al Uniunii Europene, că România nu-şi respectă angajamentele”

446
DISTRIBUIȚI

La raportul de ţară al celor de la Uniunea Europeană, România nu a ieşit bine deloc. S-a spus că ţara noastră nu-şi respectă angajamentele luate. Nici măcar europarlamentarii de la Bruxelles nu se aşteptau ca acest raport să fie de o asemenea duritate. “A venit raportul de ţară şi o reacţie extrem de nefericită şi nepotrivită a preşedintelui României. Raportul de ţară este mai dur decât ceea ce ne aşteptam noi, parlamentarii europeni, din informaţiile pe care le aveam. Pentru prima dată, se spune negru pe alb, într-un raport oficial al Uniunii Europene, că România nu-şi respectă angajamentele. Se spune că în România nu există îndeajunsă voinţă pentru a lupta împotriva corupţiei. Pentru prima dată din 2005, România este în urma Bulgariei în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Responsabilitatea că în Romînia nu avem un cadru de funcţionare coerent o are Guvernul României. Este aberant din partea unui preşedinte al României să nu aducă în discuţie responsabilitatea guvernului”, a declarat europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

“Arată foarte clar că Traian Băsescu îşi pierde abrupt încrederea populaţiei României”

O dată cu raportul de ţară a ieşit pe piaţă şi un sondaj în care poate fi remarcat un lucru grav – mai mult de 80 la sută dintre români şi-au pierdut speranţa.  “Nu pot să nu comentez acest sondaj. El nu face decât să confirme trendul indicat de sondajele anterioare, indiferent de cine au fost plătite. Arată foarte clar că Traian Băsescu îşi pierde abrupt încrederea populaţiei României. Un număr important dintre cei care l-au votat pe Traian Băsescu regretă acum. Ne bucură că PNL este în ascensiune, nu credem că PSD poate avea chiar 40 la sută şi nici că UNPR ar avea 7 la sută. Sigur că este în marja de eroare. Dacă scădem minus trei la sută la fiecare şi adăugăm 3 la sută la noi, atunci suntem mai aproape de adevăr”, a spus senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.
 

Comentarii

comentarii