Acasă Actualitate Cu mintea trează sau fără alcool și droguri!

Cu mintea trează sau fără alcool și droguri!

DISTRIBUIȚI

Alcoolul și drogurile sunt doar iluzia unui refugiu, ele reprezintă cauza și nu soluția problemelor cotidiene! Acesta este mesajul celei mai noi campanii de informare  “Cu mintea trează”, inițiată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

În această lună specialiști ai Complexului de servicii pentru victimele violenței domestice și agresori din cadrul DASMT, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara desfășoară acțiuni comune de informare, conștientizarea riscurilor, a consecințelor negative ale consumului de droguri , dar și promovarea unor alternative sănătoase.

Acțiunile de informare vizează în special persoanele vulnerabile, fără locuință, cu scopul  de a contribui la formarea unor valori și atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos și la stimularea schimbărilor în comportamentul cu risc legat de consumul de alcool și de droguri.

Teme abordate: Stil de viață sănătos. Alegeri sănătoase. Riscurile consumului de alcool. Riscurile și consecințele consumului de droguri (cannabis și substanțe cu proprietăți psihoactive)

Alternative pentru petrecerea timpului liber (sportul și mișcarea). Cauze și pași în dependență.Recuperarea unui consumator de droguri

Acțiunile programate deja în centrele aflate în subordinea DAS și organizațiilor neguvernamentale  se vor desfășura la Centrul pentru persoane fără adăpost Sfântul Francisc, 4 noiembrie, la Cantina Socială în zilele de 10 și 17 noiembrie, Centrul de Suport și Criză Pădurea Verde, 23 noiembrie, Fundația Timișoara 89 în 28 noiembrie.

Alcoolul  potrivit statisticilor, reprezintă a treia cauză de boală și deces prematur: în România, 67% dintre bărbați și 31 % dintre femei au un consum excesiv. 15-34 ani, intervalul cu cel mai mare risc de consum.

 

Comentarii

comentarii