Acasă Actualitate Cum va fi vremea de Florii în Banat

Cum va fi vremea de Florii în Banat

DISTRIBUIȚI

Vremea va fi în general frumoasă în următoarele două zile, iar duminică, de Florii, valorile termice vor ajunge și la 20 de grade Celsius, în timp ce ploile vor scădea în intensitate, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
Potrivit specialistului, sâmbătă este prognozată o ameliorare a vremii, valorile termice urmând să crească ușor, dar vor fi normale pentru această perioadă din calendar.
“Pentru sâmbătă, așteptăm o ameliorare a vremii, la nivelul precipitațiilor, iar valorile termice în ușoară creștere se vor menține normale pentru această perioadă. Vor fi unele înnorări în cursul zilei și va ploua sub formă de aversă, local în regiunile centrale și sudice și izolat în rest. În zona montană precipitațiile vor fi mixte, vântul va continua să aibă intensificări cu peste 70 — 80 km/h, iar ziua și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Dobrogea, unde va depăși temporar 55 km/h. Maximele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, iar minimele între—4 grade Celsius, în zona Carpaților Orientali, și 6 grade Celsius, pe litoral. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică se va produce brumă pe arii extinse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și, izolat, în rest”, a subliniat Polifronie.
Pentru zona Capitalei, prognoza ANM arată că, sâmbătă, valorile termice vor fi în ușoară creștere față de ziua anterioară, dar se vor situa în continuare sub cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei, cu condiții slabe de averse și descărcări electrice, vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar minima de 4-5 grade, mai scăzută în zona pre-orășenească, până în jurul valorii de 2 grade Celsius.
La nivel regional, ziua de sâmbătă va aduce următoarele valori medii diurne: în Muntenia — între 10 și 17 grade, în Transilvania (8-14 grade), în Moldova (10-14 grade), în Banat (11-15 grade), în Crișana (11-14 grade), în Maramureș (9-14 grade), în Oltenia (12-17 grade) și în Dobrogea (10-14 grade).
Pe de altă parte, pentru ziua de Florii, vremea se anunță predominant frumoasă la nivelul întregii țări, cu temperaturi ce vor atinge 19 grade Celsius.
“Pentru duminică, de Florii, se anunță o vreme predominant frumoasă, iar temperatura aerului va continua să crească până la valori normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în partea estică și de sud-est, unde vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 19 grade, iar cele minime între—2 și 8 grade Celsius. Noaptea, pe arii restrânse, va fi brumă, iar în zonele joase ceață. La munte, atât sâmbătă, cât și duminică se cor semnala precipitații mixte, însă la altitudini înalte, de peste 1.800 de metri”, a precizat meteorologul de serviciu al ANM.
De asemenea, duminică, în București, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil și vând slab până la moderat. Maxima diurnă va urca până în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar minima va fi cuprinsă între 2 și 4 grade, mai scăzută în zona pre-orășenească.
În ceea ce privește valorile termice consemnate duminică, pe parcursul zilei, la nivel regional, acestea vor fi: Muntenia — între 12 și 18 grade, Transilvania (10-17 grade), Moldova (13-17 grade), Banat (14-18 grade), Crișana (13-16 grade), Maramureș (14-18 grade), Oltenia (15-20 grade) și Dobrogea (12-14 grade).

Comentarii

comentarii