Acasă Actualitate Curăţenie la pădure

Curăţenie la pădure

346
DISTRIBUIȚI

“Nu e vorba numai de PET-uri, deja vorbim de chestii grele – obiecte sanitare, carcase de maşini. Orice vă trece prin cap este aruncat acolo”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian
Cel mai dureros este atunci când găseşti gunoaie în natură, în locurile unde acestea nu ar avea ce căuta, unde te duci pentru o gură de aer curat şi o oază de linişte. Din  păcate, în unele din aceste locuri tronează gunoaiele, de parcă ar fi la ele acasă. Chiar şi cotidianul ZIUA de Vest v-a prezentat unele cazuri de acest fel. Este trist atunci când în păduri, pe râuri, chiar în arii protejate, găseşti munţi de gunoaie puturoase şi inestetice. Şi în oraş la fel. Campania “Nu te pune cu timişorenii” a devenit cunoscută de timişoreni şi din ce în ce mai mulţi locuitori ai oraşului de pe Bega conştientizează că le stă în putere să aibă un oraş frumos, dacă au grijă de el.

“Chestii grele – obiecte sanitare, carcase de maşini”
Deputatul Horia Cristian vrea să se pună pe treabă şi să facă frumos în Pădurea Verde. Merge pe acolo cu motocicleta şi vede ce este prin acele locuri. “Vrem să facem curăţenie în Pădurea Verde. Oamenii vor fi mult mai responsabili când vor vedea că se strâng gunoaiele. Avem promis sprijin de la Bega Grup, să ne dea un camion şi un încărcător frontal, un bobcat. Nu e vorba numai de PET-uri, deja vorbim de chestii grele – obiecte sanitare, carcase de maşini. Orice vă trece prin cap este aruncat acolo”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian. Curăţenia de la pădure va avea loc în săptămâna ce va urma.

Îi filmează pe cei care-şi bat joc de natură
Horia Cristian vrea să facă şi un alt lucru, pentru ca oamenii să nu mai arunce gunoaie în acest perimetru – să monteze camere de luat vederi în curţile oamenilor ce locuiesc în zonă şi să-i filmeze pe cei care confundă natura cu un coş de gunoi. “Să găsim bani să montăm camere de luat vederi pe proprietatea lor, care să filmeze aceste zone pentru că, în mod evident acolo se merge şi se aruncă cu camionul. Îi filmăm şi mergem cu dovezi, să-i amendeze garda de mediu. Ar trebui confiscate maşinile, amenda e prea puţin”, spune Horia Cristian. De asemenea, Horia Cristian va continua acţiunea începută anul trecut, aceea în care liberalii plantau pomi în faţa caselor oamenilor. Oamenii nu aveau de făcut decât să-i ude din când în când… “Continuăm acţiunea “Adoptă un pom”, vrem să identificăm locurile. Avem deja promişi din donaţii tei – cel puţin 200 de bucăţi – vom planta aceşti tei, cu rugămintea ca cetăţenii să ude aceşti copaci”, spune Horia Cristian.

Comentarii

comentarii