Acasă Actualitate Cutremur puternic, de 5.3, la Arad

Cutremur puternic, de 5.3, la Arad

DISTRIBUIȚI

În ziua de 06 Iunie 2023 la ora 20:26:52 (ora locală a României) s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

Seismul a fost resimțit și la Timișoara.

UPDATE – NFP a revizuit informaţiile despre cutremurul de marţi seara, precizând că acesta s-a produs în Crişana, judeţul Arad, şi a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Intensitatea seismului a fost VII.

Cutremurul s-a produs la 24 km E de Arad, 50 km NE de Timisoara, 74 km SE de Bekescsaba, 93 km N de Resita.

 

UPDATE – ISU Arad a anunţat că sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri – strada Mărăşeşti şi Lucian Blaga. 

”Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite”, a precizat sursa citată.
 

UPDATE – ”Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în judeţul Arad, 1 în judetul Sălaj şi 1 în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, a transmis IGSU.

UPDATE: Cutremurul de marți seara a fost urmat de o replică, la 21:04:09 (ora României). Seismul s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.2, la adâncimea de 5.5 km.

INTENSITATE III

Cutremurul s-a produs la 22km E de Arad, 50km NE de Timisoara, 72km SE de Bekescsaba, 94km N de Resita.

Comentarii

comentarii