Acasă Actualitate “Dacă v-aţi săturat să tot plătiţi taxe şi impozite nejustificate, veniţi la...

“Dacă v-aţi săturat să tot plătiţi taxe şi impozite nejustificate, veniţi la dezbatere!”

DISTRIBUIȚI

este îndemnul FALT către timişoreni
“Dacă v-aţi săturat să tot plătiţi taxe şi impozite nejustificate a căror mod de cheltuire nu poate fi urmărit, să plătiţi un loc de parcare şi să nu aveţi unde parca, veniţi, joi, 14 mai, de la ora 16, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, unde se vor dezbate public următoarele proiecte”, este îndemnul Federaţiei Asociaţiei de Locatari Timişoara (FALT).
Este vorba de Proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2010 în Timişoara şi Proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea prevederilor Regulamentului de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Timişoara, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 241/11.11.2003, completat prin HCL nr.215/30.05.2006.
Primăria doreşte introducerea unei noi taxe denumite „taxa de habitat”, taxă în valoare de 40 de lei/an. Taxa va fi plătită de către fiecare contribuabil persoană fizică care are domiciliul în Timişoara şi care deţine o clădire sau un teren în Municipiul Timişoara.
FALT atrage atenţia că, în cazul celui de al doilea proiect privind Regulamentul de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Timişoara (TELPARK), se doreşte printre altele doar încasarea unor bani în plus prin prelungirea timpului de taxare a parcări de la ora 17 până la ora 19, şi introducerea sistemului TELPARK şi pentru ziua de sâmbătă şi nu o eficientizare reală a sistemului care să ducă la rezolvarea problemei parcărilor din oraş.
Timişorenii sunt aşteptaţi la dezbatere.

Comentarii

comentarii