Acasă Actualitate De câţi bani are nevoie Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara pentru...

De câţi bani are nevoie Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara pentru a fi salvat?

DISTRIBUIȚI

Suma necesară pentru salvarea Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara se ridică la 15 milioane de euro, care trebuie strânşi în cel mult doi ani. În caz contrar, o mare parte din unitatea sanitară va fi aruncată în stradă de către noii proprietari. În acest moment, două clădiri sunt retrocedate şi şapte secţii vor fi evacuate.
Dr. Ovidiu Adam: “Nu renunţăm!”

La campania de strângere de fonduri declanşată au aderat mai multe vedete, printre care: Virgil Ianţu, Dan Negru, Dana Războiu, Răzvan şi Dani, Andrea Voica sau gimnasta Lavinia Miloşovici. Dr. Ovidiu Adam (foto), directorul spitalului, a declarat, marţi, 5 iunie, că au fost realizate cinci clipuri, cu cinci vedete din lumea show-biz-ului, în scopul sensibilizării populaţiei, a instituţiilor, a firmelor, a organizaţiilor din Timişoara şi din întreaga ţară, pentru a oferi sprijin material spitalului. “Nu renunţăm până nu ne atingem obiectivul. Campania merge mai departe”, a spus dr. Adam. Următoarea acţiune este organizarea unui concert caritabil în Timişoara, în luna iulie.

Primăria Timişoara se judecă în instanţă cu proprietarii

Problema este că spitalul funcţionează în sistem pavilionar, cu secţii repartizate în 11 clădiri. Două dintre acestea sunt retrocedate foştilor proprietari, dar procesele în instanţă continuă. Primăria Timişoara, în calitate de proprietar al spitalului, se află în litigiu cu noii proprietari ai celor două imobile, contestându-le legalitatea retrocedării în natură, implicit calitatea de proprietari. Într-una dintre cele două clădiri funcţionează Secţia Clinică de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, cu Compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă, ORL şi Oftalmologie. În cea de-a doua clădire retrocedată funcţionează laboratorul spitalului, Secţiile de Pneumologie şi Ftiziologie şi Arhiva. Şi aceasta este în litigiu şi există deja ordine de evacuare
Este nevoie să se construiască Corpul B, în care să funcţioneze atât secţiile din clădirile retrocedate, cât şi în plus Secţia Clinică de Neonatologie Prematuri, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică şi Laboratorul de Anatomie Patologică, plus o parte din serviciul administrativ, care actualmente funcţionează în condiţii improprii. Noua clădire cu demisol, parter, cinci etaje şi mansardă, ar urma să aibă aproximativ 170 de paturi repartizate pe secţiile respective. “Este speranţa noastră sinceră că în acest răstimp – până la inaugurarea clădirii – să nu se finalizeze procesele existente pe rol şi să nu fim puşi în situaţia de a fi evacuaţi”, a spus dr. Adam. În 2011, au fost internaţi şi trataţi aproximativ 19.000 de pacienţi, nu numai din Regiunea de Vest, ci din întreaga ţară. Firmele sau cetăţenii care vor să facă donaţii o pot face la următoarele conturi: Lei – RO15BTRL03601205138307XX; Euro – RO61BTRL03604205138307XX.

 

Comentarii

comentarii