Acasă Sănătate De la Cluj, la Timișoara: „Microbiomul intestinal. Secretul sănătății”, lansare la UMFT

De la Cluj, la Timișoara: „Microbiomul intestinal. Secretul sănătății”, lansare la UMFT

2237
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara organizează lansarea cărții intitulate „Microbiomul intestinal. Secretul sănătății”, semnate de dr. Adrian Cătinean, de la Universitatea „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc în data de 16 noiembrie 2019, ora 11.00, la sediul Clubului Hyperion al U.M.F.V.B.T., Piaţa Eftimie Murgu, nr. 2, în prezența autorului, iar moderator al evenimentului va fi prof. univ. dr. Andrei Motoc.

Cartea se adresează unei largi palete de specilități medicale, dar si publicului larg, în ideea popularizării ultimelor descoperiri și cercetări în ceea ce privește rolul florei intestinale în geneza bolilor și menținerea sănătății.

„Sunt fericit să vă anunț lansarea volumului nostru, o carte dedicată cititorilor interesați de sănătate, în care am încercat să punem cât mai multe aspecte despre felul în care dezechilibrul florei intestinale asociază condiții patologice comune, precum obezitatea, sindromul metabolic, boli autoimune sau, de ce nu, cancerogeneza. Vă așteptăm cu drag, în număr cât mai mare”, spune dr. Adrian Cătinean.

Dr. Adrian Cătinean este șef de lucrări la Catedra de Medicină Internă/Gastroenterologie Medicală I, la U.M.F. „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, medic primar Interne și Gastroenterologie.

Volumul „Microbiomul intestinal. Secretul sănătății” a fost publicat în toamna acestui an la Editura Clusium din Cluj, unde a fost lansat prima dată, în 25 octombrie, urmând să ajungă în mai multe orașe din țară: în 15 noiembrie la Oradea, în 16 noiembrie la Timișoara și în 22 noiembrie la București.

Comentarii

comentarii