Acasă Administraţie De Ziua Dunării! Ebisu, zeul japonez al apelor, ajunge la Orșova, pentru...

De Ziua Dunării! Ebisu, zeul japonez al apelor, ajunge la Orșova, pentru a ecologiza golful Cernei

516
DISTRIBUIȚI

De Ziua Internațională a Dunării, marți, 29 iunie, Ebisu, prima ambarcațiune de colectare a deșeurilor din Europa, 100% electrică, ajunge la Orșova, pentru a ecologiza zona golfului Cernei – o zonă extrem de cunoscută pentru acumulările excesive de deșeuri care ajung să acopere apele.

Acest eveniment inedit de ecologizare a apelor se desfășoară în cadrul programului “Acționăm pentru Ape!”, inițiat de Act for Tomorrow şi Kaufland, în parteneriat cu Ministerul Mediului – România și Administraţia Naţională Apele Române.

Ambarcațiunea, denumită Ebisu, după zeul japonez considerat protectorul apelor, este compusă dintr-un motor electric, alimentat cu energie din baterii model Tesla 3. Noutatea constă în încărcarea directă de la panourile solare, care îi conferă independenţă deplină în procesul de colectare a deşeurilor. EBISU poate colecta deşeuri de tip plastic, metal, sticlă, textile, cu o lăţime de până la 80 cm, care sunt sortate și ulterior merg spre reciclare.

Cu un motor de 18 kw și cu o baterie de 40kv, Ebisu se alătură ambarcațiunilor din lume cu rol de a colecta deșeurilor din ape. Ambarcațiunea a fost proiectată de la zero în România, de Asociația Act for Tomorrow. (foto green/report.ro)

 

Comentarii

comentarii