Acasă Eveniment De ziua lui Traian Băsescu, revoluţionarii din Timişoara au protestat în Piaţa...

De ziua lui Traian Băsescu, revoluţionarii din Timişoara au protestat în Piaţa Victoriei

316
DISTRIBUIȚI

FOTO

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 16.30, chiar de ziua de naştere a lui Traian Băsescu, revoluţionarii, membrii fondatori ai Frontului Democratic Român creat chiar în decembrie 1989, au organizat un miting de protest, în Piaţa Victoriei, denumit „Timişoara – avangarda civică a României”. Din păcate, foarte puţini revoluţionari au răspuns chemării.

Cu acest prilej, Lorin Fortuna, preşedintele Asociaţiei „Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie, a citit un apel trimis către Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi spre ştiinţă populaţiei oraşului de pe Bega, judeţului Timiş, dar şi populaţiei întregii ţări şi a Europei. Cu acest prilej, a fost comemorat şi un an de la moartea poetului Adrian Păunescu.

„Una dintre cele mai mari personalităţi pe care a avut-o România. E o comemorare semioficială, pe cale civică, a lui Păunescu. De ce acest miting, chiar de ziua preşedintelui Băsescu? Să-i oferim un cadou specific, pe măsura modului în care a condus ţara, să-i dăm de înţeles că nu vom accepta de bună voie dictatura Băsescist-Bocistă. Nu avem nicio şansă să scăpăm de criză, dacă nu scăpăm de Băsescu”, a strigat Fortuna, la microfon, în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Comentarii

comentarii