Acasă Actualitate Debranşarea încă nu pune în pericol reţeaua de încălzire, în Timişoara

Debranşarea încă nu pune în pericol reţeaua de încălzire, în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Deconectarea unui apartament într-un condominiu se poate executa doar în afara sezonului de încălzire, în perioada 1 mai – 30 septembrie.
Criza economică şi majorarea preţului gigacaloriei în Timişoara la 252 de lei i-au determinat pe mulţi blocatari să se debranşeze de la reţeaua de încălzire centrală. Cu toate acestea, Colterm susţine că, deşi sunt timişoreni care depun cereri de deconectare, numărul lor nu este îngrijorător, încât să pună în pericol funcţionarea reţelei de încălzire.

Anunţaţi Colterm cu 30 de zile înainte

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT) îi atenţionează pe timişoreni că debranşarea se face numai cu acordul vecinilor de bloc, acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale şi anunţarea în scris a Colterm-ului cu cel puţin 30 de zile înainte. Timişorenii trebuie să mai ştie că deconectarea unui apartament într-un condominiu se poate executa doar în afara sezonului de încălzire, în perioada 1 mai – 30 septembrie. Preşedintele asociaţiei va depune la Colterm fişa de deconectare completată, împreună cu celelalte acte solicitate. Pentru debranşarea definitivă cu reziliere de contract, titularul de contract va depune cerere şi declaraţie notarială că renunţă definitiv la serviciile Colterm. Toate actele se depun la Registratura Colterm, pe str. Piatra Craiului nr. 3, Timişoara, de luni până vinery, între orele 8 -14, unde se primeşte număr de înregistrare care constituie dovada depunerii.
Deşi pe tema majorării gigacoliei s-a dus un “război” crâncen între tabăra “pro” şi tabăra “contra”, câştigat de Primăria Timişoara, tot primăria susţine că se doreşte ca orice familie cu venit până în 1.000 de lei pe lună pe membru al familiei să fie asistată. Suma pe care o va plăti fiecare familie de timişoreni pentru încălzire nu va depăşi 10% din venituri. Se preconizează că o treime din totalul de aproximativ 88.000 de abonaţi ai Colterm vor fi ajutaţi de Primăria Timişoara să-şi plătească facturile la iarnă. Cei cu venituri foarte mici, de până la 200 de lei pe lună pe membru de familie, vor fi sprijiniţi cu până la 90% din factura la încălzire. Astfel, ajutoarele se pot ridica la 20 de milioane de lei pe an, faţă de 5 milioane de lei cât s-a plătit în 2009.

Comentarii

comentarii