Acasă Actualitate Decathlon ar putea deschide un magazin de articole sportive la Timișoara

Decathlon ar putea deschide un magazin de articole sportive la Timișoara

600
DISTRIBUIȚI
Decathlon, unul dintre liderii mondiali pe piața articolelor și echipamentelor sportive, ar putea deschide un centru comercial la Timișoara. Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara a prezintă, pentru consultare publică, un proiect de urbanism ce presupune construirea unui centru comercial Decathlon la Timișoara. ”Planul Urbanistic Zonal "Construire centru comercial Decathlon, servicii şi birouri aferente"” poate fi vizualizat pe site-ul www.primariatm.ro, la rubrica Planuri urbanistice supuse dezbaterilor publice/2010/Mai, iar în cazul în care, până la data de 11 iunie 2010, va fi solicitată, cu motive bine întemeiate, o dezbatere publică pe marginea subiectului, aceasta va fi organizată.

 „Decathlon” este unul dintre liderii mondiali pe piața articolelor și echipamentelor pentru sport, având deja un magazin în București și alte zeci de magazine în întreaga lume. Deviza Decathlon este:”să facem accesibilă tuturor plăcerea practicării sportului, atât începătorilor, cât şi sportivilor de performanţă”.
 
La intrarea în Timișoara, pe Calea Aradului
 
Amplasamentul pe care ar urma să fie construit noul centru comercial se află pe DN69 Timisoara – Arad, pe partea dreaptă de intrare în oraș, lângă sensul giratoriu de la Selgros, terenul fiind inclus parțial în intravilanul orașului. Conform investitorilor, a fost aleasă zona de nord a Timișoarei întrucât Planul de amenajare a teritoriului Municipiului Timișoara propune pentru partea dreaptă a Căii Aradului funcțiuni comerciale și industriale, iar în partea sudică, estică și vestică a urbei există deja mai multe zone pentru care s-au elaborat și aprobat planuri urbanistice pentru spații comerciale, de depozitare, showroom și locuințe. ”Prin urmare, datorită bunei poziții pe care o are amplasamentul – atât din punct de vedere a traficului și circulațiilor majore, cât și din punct de vedere urbanistic pentru funcțiunea propusă, se preconizează ca acest tip de funcțiuni se vor dezvolta și în continuare în zonele învecinate”, consideră investitorii. Centrul comercial, cu clădirile aferente, ar urma să fie construit pe o suprafață de peste 25.000 de metri pătrați. Conform documentației, centrul comercial va dispune de 326 de locuri de parcare și, prin realizarea investiției, se va ajuta la îmbunătățirea traficului rutier din zona respectivă. Astfel, din totalul de 25.737 mp, 4.035 mp vor fi donați Primăriei Timișoara, pentru realizarea de drumuri. ”În această zonă – prin realizarea proiectului propus în acest PUZ – se va rezolva o problemă de infrastructură, de cerințe socio-economice și armonizarea cadrului general de funcțiuni propuse ale zonei, constituind o zonă funcțională-tampon față de vecinătatea rezidențială deja existentă”, se arată în memoriul ce însoțește PUZ-ul. 
 
 
 

Comentarii

comentarii