Acasă Actualitate Delegaţie din Rosenheim la Timişoara

Delegaţie din Rosenheim la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Marius PopoviciNemţii din Rosenheim vor face o nouă vizită în Timişoara şi judeţul Timiş. În perioada 5-7 mai, va fi prezentă în Timişoara o delegaţie a judeţului german Rosenheim, condusă de noul preşedinte Josef Neiderhell şi formată din consilieri judeţeni şi primari. Aceştia vor fi însoţiţi de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Marius Popovici, omul care a păstrat vie legătura cu partnerii Timişului din Germania şi Austria. În programul delegaţiei germane din 6 mai sunt cuprinse vizitarea Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, întrevederea preşedintelui Josef Neiderhell cu şeful Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, vizită la Şcoala Agricolă din Voiteg şi vizitarea societăţii comerciale Kathrein Romania SRL, unde vor fi primiţi chiar de către Anton Kathrein. Joi, 7 mai, delegaţia din Rosenheim va fi prezentă la Recaş, iar după-amiaza, la construcţia hidrotehnică dintre râurile Bega şi Timiş, de la Coştei şi Topolovăţu Mare.
Între CJ Rosenheim şi Consiliul Judeţean Timiş există tradiţionale relaţii de colaborare, iar în iulie 2002 a fost semnat şi un acord de parteneriat, care vizează realizarea unor proiecte comune, care să contribuie la cooperare în mai multe domenii: administrativ, prin promovarea schimburilor de experienţă în rândul funcţionarilor şi al consilierilor locali, pentru crearea unui cadru stabil de colaborare; economic, prin promovarea unor acţiuni de colaborare şi parteneriat, precum şi prin sprijinirea schimburilor de know-how între firmele din judeţele Rosenheim şi Timiş; universitar, pe teme ştiinţifice şi de cercetare, în special prin acorduri între instituţii de învăţământ superior, stagii, schimburi de experienţă, conferinţe, colaborări între specialişti; tineret şi sport, prin promovarea schimburilor de elevi şi de tineri şi prin colaborări între şcoli; cultural şi social, prin facilitarea unor programe de schimburi culturale între cele două colectivităţi şi a colaborării cu organizaţiile şvabilor bănăţeni, pentru păstrarea unor obiceiuri şi tradiţii ale minorităţii germane în judeţul Timiş, precum şi prin susţinerea unor activităţi în domeniul protecţiei copilului.
“Este o delegaţie a judeţului partener care vine pentru a şaptea oară în Timişoara. În componenţa delegaţiei este noul preşedinte al CJ Rosenheim şi foarte mulţi consilieri şi primari nou aleşi care nu au fost încă în România.
Vin pentru prima dată unii dintre ei. În întâlnirea pe care o vom avea vom discuta despre paşii următori ai partneriatului – experienţa lor în implementarea proiectelor europene dar şi schimb de delegaţii de specialitate”, a spus Marius Popovici.

Comentarii

comentarii