Acasă Actualitate Delta Force, echipa care a scris istorie în SUA, întâmpinată cu mare...

Delta Force, echipa care a scris istorie în SUA, întâmpinată cu mare fast la întoarcerea acasă

DISTRIBUIȚI

Marți seara, pe platoul din fața Primăriei Arad, tinerii de la „Delta Force” –  echipa care a scris istorie, devenind campioană mondială, la Campionatul Mondial de Robotică „First Tech Challenge” din Houston, SUA – au fost întâmpinați cu mare fast și cu fluturare de drapeluri ale României.

Microbuzul i-a adus chiar în fața Primăriei, iar tinerii au coborât pe melodia celebrei trupe Queen, „We are the champions”. Acolo au fost așteptați de mai mulți arădeni entuziaști, împreună cu primarul Călin Bibarț și directoarea Maria Pașcalău, de la Liceul Național de Informatică, a cărui elevi aceștia sunt.

„Mulțumim în numele Aradului, în numele părinților, a profesorilor și a tuturor pentru tot efortul vostru. Ați dus numele Aradului și al României peste tot în lume. Mulțumim, mulțumim din suflet!”, a spus primarul Călin Bibarț.

„Dragii mei dragi, vă îmbrățișez pe toți, așa, la grămadă, și ce pot să vă spun? Că seara aceasta vă aparține vouă. Nu suntem foarte mulți, dar suntem extrem de entuziaști și extrem de bucuroși pentru ceea ce ați reușit voi să faceți. Vacanțele pe care le-ați ratat stând lângă robot, weekendurile pe care voi nu le-ați avut niciodată, determinarea, inteligența cu care ați lucrat, au făcut să ajungeți în acest moment! Sunteți magnifici! Și cred că nu folosesc cuvinte mari. Sunteți minunați! Ce ați făcut cu noi, cu părinții voștri, cu Aradul, cu județul Arad, cu România se întâmplă foarte rar din păcate. Voi ați reușit lucrul acesta. Sunt extrem de mândră și încântată pentru faptul că am avut norocul, șansa să vă fiu director și să am asemenea tineri minunați! Încă o dată, tot respectul și toată mulțumirea noastră pentru tot ce ați reușit să faceți! Felicitări!”, le-a spus directoarea Maria Pașcalău.

Căpitanul echipei Delta Force a adresat câteva cuvinte celor care i-au întâmpinat în fața Primăriei:

„Mulțumim frumos că ați venit să ne susțineți, avem puține emoții. Ne bucurăm că am putut reprezenta Aradul la un nivel atât de înalt, la cea mai mare competiție de robotică pentru licee. Vă mulțumim încă o dată că sunteți aici, mulțumim și firmei Aptiv pentru tot sprijinul acordat în ultimii ani, mulțumim și doamnei director pentru sprijinul școlii și al celorlalți profesori și pentru toată înțelegerea de care au dat dovadă. Mulțumim frumos!”, a spus Octavian Dragoș Botoșan.

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii