Acasă Actualitate Demersuri pentru construirea de parcări supra şi subterane în Timişoara

Demersuri pentru construirea de parcări supra şi subterane în Timişoara

446
DISTRIBUIȚI
Problema locurilor de parcare în Timişoara este bine cunoscută, iar municipalitatea nu pare să reuşească să dezvolte infrastructura în acelaşi rimt în care se extinde parcul auto din oraş. Ideea parcărilor supra şi subterane este una care a mai fost vehiculată, însă până acum, nu s-a concretizat nimic. Acum, şase consilieri locali, aparţinând de formaţiuni politice diverite, au elaborat un proiect de hotărâre privind edificarea de parcări supraterane sau subterane.

 „Investitorii care doresc să edifice parcări supraterane sau subterane vor primi în concesiune, în urma unei licitaţii, de la Primăria Municipiului Timişoara locaţii destinate acestui scop, pe perioade care să asigure amortizarea investiţiei plus 3 ani de exploatare pentru profit”, se arată la Articolul 1 al proiectului de hotărâre. Iniţiatorii proiectului sunt: Traian Stoia (PSD), Radu Ţoancă (PSD), Valentin Moldovan (PNŢCD), Petru Ehegartner (PNL), Ovidiu Ciuhandu (PD-L) şi Szabo Francisc (UDMR). 
 
Parcarea subterană din Piaţa 700, încă nefinalizată
 
Prima parcare subterană care părea că va fi în sfârşit realizată la Timişoara urma să fie construită în Piaţa 700, printr-o asociere între SC Administrarea Domeniului Public (ADP) şi Constructim. Proiectul parcării de 300 de locuri, dispuse pe două nivele subterane, a fost aprobat de Consiliul Local Timişoara încă din primăvara anului 2009, iar atunci, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, dădea asigurări că investiţia va fi realizată în 10 luni, termenul stabilit iniţial. Lucrările realizate în termen şi fără probleme în România sunt însă prea rare, astfel că nici construirea parcării nu a făcut excepţie. Invocându-se descoperirea unei ţevi de gaz care nu apărea în planurile cadastrale, lucrările au fost amânate luni bune, astfel că acum, la aproape doi ani de la demararea lucrărilor, parcarea nu există. Ultimul termen fixat de municipalitate este vara lui 2011.  
 

Comentarii

comentarii