Acasă Eveniment Deplasare în Serbia şi Ungaria, pentru intervenţii în caz de inundaţii

Deplasare în Serbia şi Ungaria, pentru intervenţii în caz de inundaţii

602
DISTRIBUIȚI

Şapte salariaţi ai subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi trei reprezentanţi ai Serviciului Salvamont şi Dispecerat Dezastre din consiliul judeţean vor participa, în perioada 6 – 8 mai, la Kanjiza, Republica Serbia, la o instruire pe proiectul ”Pregătire comună pentru inundaţii”. Derulat de către Agenţia de Dezvoltare a DKMT, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Serbia, proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii de frontieră, prin realizarea de pregătiri şi exerciţii comune de apărare împotriva inundaţiilor, potrivit unui comunicat al CJ Caraş-Severin.
Timp de trei zile, specialiştii din Caraş-Severin vor lua parte la o serie de seminarii, prilej cu care vor fi informaţi cu privire la sarcinile DKMT Rescue Team, modul de organizare, cadrul de funcţionare, condiţiile în care se poate interveni, condiţiile în care poate fi alertat, echipamentul de care dispune şi schimbările intervenite în ultimii trei ani.
În cadrul proiectului, va mai avea loc şi un exerciţiu comun al echipei de intervenţie DKMT Rescue Team, în luna septembrie a acestui an, în Ungaria.
 

Comentarii

comentarii