Acasă Politica Deputatul Marilen Pirtea (PNL), intervenţie fără precedent, în Parlamentul României, pentru revocarea...

Deputatul Marilen Pirtea (PNL), intervenţie fără precedent, în Parlamentul României, pentru revocarea lui Dragnea şi Iordache

1882
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, a avut o intervenţie fără precedent în şedinţa de miercuri din Camera Deputaţilor, în ceea ce priveşte revocarea lui Liviu Dragnea (PSD) din funcţia de preşedinte al Camerei şi a lui Florin Iordache (PSD) din cea de vicepreşedinte.

După ce Opoziţia a anunţat că doreşte să fie trecut pe ordinea de zi şi acest punct, iar Raluca Turcan a spus că nu pleacă de la microfon până nu se va introduce şi acest punct pe agendă, Iordache, care a condus şedinţa de azi, a invocat regulamentul şi a declarat închisă şedinţa. Turcan a ameninţat inclusiv cu intrarea în grevă parlamentară a Opoziţiei, dacă nu-i va fi ascultat cuvântul.

Deputaţii PSD+ALDE au părăsit sala de şedinţă şi au rămas doar ceilalţi. Cu determinare, Marilen Pirtea a preluat microfonul colegei liberale, dar şi rolul de preşedinte al şedinţei şi a supus la vot, prin ridicarea mâinii, acest punct, respectiv, revocările din funcţii ale lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache. Desigur, Opoziţia a avut succes, iar Raluca Turcan a anunţat revocarea celor doi PSD-işti, susţinând că procedura a fost respectată.

Turcan şi Ponta au susţinut că Iordache nu doreşte votarea acestui punct pentru că PSD+ALDE nu mai au majoritate în parlament şi se teme de un eşec, dar în noua postură, de minoritate parlamentară, a mai rămâne în funcţiile de conducere legislativă a celor doi social-democraţi înseamnă abuz.

Deputatul liberal de Timiş, Marilen Pirtea, cel care a preluat, miercuri, conducerea şedinţei de la Camera Deputaţilor unde s-a cerut revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, spune că Floin Iordache a condus anterior şedinţa în mod nelegitim.

”Noua majoritate din Camera Deputaţilor şi-a dovedit cert coerenţa. Am consemnat demiterea lui Liviu Dragnea! E important să aduc următoarele precizări: toate propunerile opoziţiei au fost făcute regulamentar; De la bun început, Florin Iordache a condus şedinţa în mod nelegitim, pentru că nu avea împuternicire din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să o înlocuiască pe Carmen Moldovan”, a scris Pirtea pe Facebook.

Deputatul Marilen Pirtea spune care au fost solicitările PNL: ”schimbarea procedurii de vot. Am solicitat votul prin ridicarea mâinii, mai ales pentru a evita vicierea rezultatelor prin manipularea echipamentor de vot electronic;  Preluarea conducerii sedinţei de către subsemnatul şi cei doi secretari, Iulian Bulai şi Cristi Buican; Completarea ordinii de zi cu dezbaterea revocării lui Florin Iordache şi Liviu Dragnea. Vicepreşedintele Florin Iordache a refuzat, în mod neregulamentar, sa supună la vot propunerile noastre. În calitate de vicepreşedinte, am preluat de la tribună conducerea lucrărilor, după care noua majoritate formată a votat revocarea lui Florin Iordache, cu 112 voturi, dar şi cea a lui Liviu Dragnea, cu 113 voturi”.

Potrivit deputatului, cele două proiecte de hotărâre mai trebuie să întrunească votul final.

”Cele două Proiecte de hotărâre mai trebuie să întrunească votul final. Faptul că majoritatea PSD-ALDE nu mai există s-a confirmat prin verificarea cvorumului de către fostul vicepreşedinte Florin Iordache, la votul final, în care s-a obţinut confirmarea prezenţei de 148 de parlamentari din 165 de necesari”, a mai scris Pirtea.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a propus, miercuri, în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt ”neregulamentare”.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

 

Comentarii

comentarii