Acasă Actualitate Deputatul PNL de Timiș Cosmin Șandru, acuzat că i-ar fi promis parlamentarului...

Deputatul PNL de Timiș Cosmin Șandru, acuzat că i-ar fi promis parlamentarului AUR, Ciprian Titi Stoica, angajarea rudelor și a prietenilor la toate companiile deconcentrate ale statului

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiș Cosmin Șandru este acuzat că i-ar fi promis parlamentarului AUR, Ciprian Titi Stoica, angajarea rudelor și a prietenilor la toate companiile deconcentrare ale statului.

„Organizarea congresului PNL, sub promisiunea primirii de bani din PNRR sau Anghel Saligny este de natură penală. Le recomandăm oamenilor să nu mai susțină… că dacă îl votați pe Cîțu dă de la el banii. Întreaga activitate a partidelor politice e finanțată din banii noștri.

Liberalul Cosmin Șandru i-a promis lui Titi Stoica, de la AUR, că o să-i angajeze toate rudele și prietenii la companiile deconcentrate, în schimbul unui vot. Mai mult, negocierile erau făcute și cu premierul Cîțu. Când s-a format noul Parlament am spus că AUR și USRPLUS știu să facă politică. Ambele partide erau considerate ca ușor de înghițit. Dar, din câte se vede, fac o altfel de politică. Această nouă atitudine e bine-venită, vechiul stil de a face politică trebuie să dispară”, a declarat analistul politic Dorin Iacob. Pentru realitatea.net.

În această după-amiază deputatul AUR de Timiş, Ciprian-Titi Stoica, a afirmat că a depus probe, inclusiv filmări, la DNA, potrivit cărora “lideri ai PNL Timiş” au încercat să-l cumpere pentru a nu vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Stoica nu a dat niciun nume, dar s-a aflat ulterior că e vorba de deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru. Acesta din urmă respinge categoric aceste acuzaţii, admiţând însă că a avut o întâlnire cu Stoica, dar nu pe ascuns, ci pe o terasă, în văzul lumii.

Cosmin Şandru este ginerele omului de afaceri Dumitru Dinulescu, proprietarul Dinu Instal, prieten de vacanțe exotice cu fostul primar al Timișoarei Nicolae Robu.

Dumitru Dinulescu este vechi membru PNL și un veteran al contractelor pe bani publici date de Nicolae Robu. Firmele socrului și ginerelui au beneficiat de contracte de milioane de euro. Contracte cu dedicație au fost acordate și fiicei lui Dumitru Dinulescu, soția lui Șandru, o tânără activă în organizația de tineret a liberalilor.

UPDATE 1:

Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, a subliniat că partidul său a refuzat din start orice fel de înțelegere pe sub masă în detrimentul electoratului și în detrimentul românilor, în general.

„Așa cum se practică de 30 și ceva de ani la noi în țară se oferă bani publici sub formă de sinecuri sau sub formă de posturi bine plătite pentru diferite avantaje politice.

AUR nu accepta așa ceva. AUR nu este de vânzare. Parlamentarii noștri nu au primit nici măcar să negocieze, puteau să afle mai multe amănunte, dacă ar fi negociat, dar este sub demnitatea noastră să negociem așa ceva.

Am respins din start orice fel de înțelegere pe sub masă în detrimentul electoratului nostru și în detrimentul românilor, în general, nu doar a celor care ne-au votat pe noi.

Românii se așteaptă să fie conduși de oameni cinstiți. Din păcate, cei mai mulți dintre politicienii noștri nu fac proba acestei onestității cu care sunt totuși creditați atunci când sunt votați”, a spus Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR la News Hour with CNN de la Antena 3.

UPDATE 2:

„Am fost sunat vineri, de un fost coleg de la Platforma Civică din Spania. Credea că sunt la București și mi-a spus că Rareș Bogdan ar vrea sa se vadă cu mine. I-am răspuns că nu mă pot întâlni cu bărbați care se rujează, pentru că o să am probleme. La aproape două ore după aceea am fost sunat de un fost coleg de școală, care mi-a propus să mergem la o cafea, am acceptat, nu am crezut că e ceva nepotrivit. Când mă îndreptam spre locație, mi-a spus că mai e cu cineva. Acolo m-au abordat, mi-au cerut să nu mă prezint la vot, nu neapărat să votez negativ la moțiune. Mi-au spus că să mă scuz că nu-mi priesc anumite alimente și să mă îmbolnăvesc un pic, ca să absentez motivat de la vot. Mi s-a făcut și o amenințarea voalată…că am persoane dragi, o amenințarea voalată, dar sub formă de glumă. Probele sunt la DNA. Discuția cu Șandru a durat aproximativ 35 de minute. Am refuzat de trei ori, am vrut să fiu cât se poate de clar că nu am venit din diaspora ca să trădez încrederea celor de acolo. Sunt acolo mulți oameni cu simpatii pentru partidul nostru. Din partea mea a fost o discuție relaxată, așa sunt eu. Nu au fost vehiculate sume de bani sub nicio formă. Cu 3 minute înainte de a ajunge acolo, și când mi s-a comunicat că va mai fi cineva, am luat decizia să înregistrez întâlnirea. Primul lucru pe care mi l-au spus a fost că domnul Cîțu vrea să mă vadă personal. Și la așa-zisul vot la 2 mâini a fost o manipulare grosolană. Eu încercam să le exemplific celor doi colegi ai mei ce făceau. Este o practică destul de comună în Parlament, atunci când intră deputatul prin telefon, din afara țării, și îi spune că lasă votul liderului de grup. Au încercat să-mi sugereze să-mi opresc demersul legal, altfel vor difuza acel filmuleț. Am filmat totul pentru protecția mea. Fiind naiv, am crezut că oamenii au coloană vertebrală. M-am înșelat”, a declarat deputatul AUR Ciprian Titi Stoica.

„Domnul Cîțu a spus clar să s-au format echipe de negocieri. La fel au făcut și la moțiune, atunci când au încercat să convingă o parte din colegii de la AUR să nu voteze. Una este negocierea politică, alta este negocierea într-o comisie parlamentară și alta este când faci trafic de influență. Pe cei de la minorități i-au convins. Vineri mai aveau nevoie de 47 de voturi”, a mai spus deputatul AUR.

Comentarii

comentarii