Acasă Actualitate Deputatul Valeriu Tabără a susţinut prima conferinţă de presă în judeţul Timiş...

Deputatul Valeriu Tabără a susţinut prima conferinţă de presă în judeţul Timiş – la Lugoj

400
DISTRIBUIȚI

Într-un an şi jumătate de activitate parlamentară
Parlamentarul PDL a primit, din partea colegilor din Colegiul 7, o insignă din aur, cu sigla partidului

Deputatul democrat-liberal Valeriu Tabără, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, a fost prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, la Lugoj, ocazie cu care a susţinut şi o conferinţă de presă. „Într-un an şi jumătate de activitate parlamentară, aceasta este prima conferinţă de presă susţinută în judeţul Timiş”, a mărturisit parlamentarul PDL. Cu acest prilej, Valeriu Tabără a declarat că procesul de reformă se face prea încet. „Ne aflăm, de un an şi jumătate, într-un plin proces de reformă, pe care încercăm şi suntem obligaţi să-l facem, chiar dacă ne aduce un anumit prejudiciu politic. Nemulţumirea societăţii, dar şi a oamenilor politici este că acest proces de reformă se face prea încet. Ar fi fost bine ca reforma să se fi încheiat într-un an. Ea a fost încetinită din cauza alegerilor din 2008 şi 2009. Pe de altă parte, reforma se face într-o perioadă de criză, nu de abundenţă a societăţii româneşti. Este un moment pe care PDL şi premierul Boc şi l-a asumat şi trebuie să-l ducem la finalitate”, spus Valeriu Tabără, menţionând că, în România, căderea economică a început încă din 2007.

„Modificarea Constituţiei este necesară”

 Parlamentarul democrat-liberal s-a referit şi la necesitatea modificării Constituţiei. „De multe ori anumite conflicte dintre diferite instituţii ale statului au fost cauzate de neclarificările din Constituţie. De exemplu, au fost dese situaţiile încordate dintre preşedinţii României şi premieri.  De asemenea, actul de justiţie a fost pus adesea sub semnul întrebării. Justiţia s-a comportat nu ca o putere constituţională, ci ca o putere a puterilor în stat. Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie sunt o necesitate în societatea românească, iar ofensiva împotriva acestor instituţii este nejustificată. Modificarea Constituţiei este necesară şi pentru a se respecta voinţa populară, exprimată prin referendum: reducerea Parlamentului la o singură cameră şi reducerea numărului de parlamentari la maxim 300. Vrem sau nu vrem, Parlamentul trebuie să se supună unei voinţe populare. Referendumul a certificat faptul că trebuie modificată Constituţia, că trebuie restructurat Parlamentul. E o chestiune nediscutabilă, pentru că e hotărârea cetăţenilor. Cine se opune, se opune de fapt unui vot dat de cetăţenii României. E o decizie pe care Parlamentul şi instituţiile statului sunt obligate să o pună în practică”, a declarat Valeriu Tabără, menţionând şi faptul că „articolul 1 din Constituţie nu se va modifica, decât cu căderea Guvernului”. Deputatul PDL a mai atras atenţia asupra a trei legi importante, care fac parte din procesul de reformă şi care trebuie adoptate cât mai repede: Legea educaţiei, Legea pensiilor şi Legea salarizării unice.

Marinescu – „o prezenţă benefică pentru judeţ”

Încă din debutul conferinţei de presă, deputatul Valeriu Tabără a ţinut să aprecieze activitatea şi prestaţia secretarului de stat Marius Martinescu la Ministerul Administraţiei şi Internelor. „În opinia mea şi nu numai, activitatea şi prezenţa la Bucureşti a domnului ministru Marius Martinescu este benefică nu numai pentru Lugoj, ci şi pentru întregul judeţ Timiş. Dumnealui ne este de real folos în funcţia pe care o ocupă la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Cu eleganţa şi cu discreţia care îl caracterizează, rezolvă extraordinar de multe lucruri acolo. Noi, efectiv, inclusiv parlamentarii, avem un foarte mare sprijin în domnia sa”, a declarat deputatul Valeriu Tabără. În finalul conferinţei de presă, parlamentarul PDL a primit, din partea colegilor din Colegiul 7, o insignă din aur, cu sigla partidului.

Comentarii

comentarii