Acasă Actualitate Deputatului liberal Marilen Gabriel Pirtea: ”Şcoala, pe primul loc”

Deputatului liberal Marilen Gabriel Pirtea: ”Şcoala, pe primul loc”

134
DISTRIBUIȚI

“Ne aflăm înaintea primei zile a anului şcolar, o zi aşteptată mai mult ca oricând, un altfel de început, după o lungă perioadă de şcoală atipică, în care formatul de lucru online şi-a arătat limitele. Toţi cei care participă la activităţile şcolare îşi doresc să reintre într-un ritm normal al şcolii, cu prezenţă fizică, cu bucuria interacţiunilor nemediate şi cu toate beneficiile socializării directe în grupurile şcolare”, declară deputatul PNL de Timiş, Marilen Gabriel Pirtea.

“În copilăriea mea am auzit foarte des adulţii cum se de gălăgia pe care o făceau copiii. Iată că acum, noi, ca adulţi, parcă am uitat cât de nepotrivită şi absurdă ni se părea cerinţa de a fi mai puţin zgomotoşi, ideea că adulţii sunt de agitaţia copiilor din stradă sau din curtea şcolii. Da, să recunoaştem, pandemia ne-a amintit că râsetele de copii şi joaca, zgomotoasă uneori, sunt conduitele normale, pe care le dorim din nou mai vizibile în viaţa copiilor”, adaugă deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

“Avem cu toţii, dascăli, elevi, părinţi, responsabilităţi imense pentru respectarea regulilor de conduită preventivă, pentru sănătatea elevilor şi a tuturor celor care se află în mediul şcolar. De noi depinde ca elevii să poată urma cursurile în deplină normalitate, pe termen lung. După cum ştim, Ministerul Sănătăţii a decis ca elevii să-şi desfăşoare activităţile în bănci, în întregul sistem de învăţământ, situaţia rămânând aşa atâta vreme cât incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori nu va trece de pragul de 6, pe localitate, după acest prag urmând ca în localităţile în cauză cursurile să se desfăşoare online, până la ameliorarea stării epidemiologice”, explică deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

“Consider că în Timişoara suntem foarte avantajaţi de rata bună a vaccinării, printre cele mai mari din ţară. Strategia publică pe care o vor aplica în comun Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii este aceea de a facilita cât de mult posibil vaccinarea, în centre foarte accesibile elevilor cu vârste de peste 12 ani, dar şi dascălilor sau personalului nedidactic din şcoli. În plus, în universităţi se vor organiza centre de vaccinare, cum este, spre exemplu, centrul care va fi deschis la Universitatea de Vest din Timişoara. Adresez tuturor elevelor şi elevilor, doamnelor şi domnilor educatori, învăţători şi profesori, un îndemn la respectarea strictă a regulilor de protecţie, purtatul măştii, spălarea şi curăţirea atentă a mâinilor, dar şi ventilarea claselor şi păstrarea cu mare grijă a igienei în pauzele de masă şi pentru orice activitate care presupune apropiere fizică. Virusul nu va fi mai puternic decât noi, vom reuşi să desfăşurăm un an şcolar complet, în format fizic, prin grija pentru sănătatea proprie şi a tuturor celor din jurul nostru, prin vaccinare şi protejare”, conchide deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea.

Comentarii

comentarii