Acasă Actualitate Dezastrul de la Liceul Azur din Timişoara a primit nuanţe portocalii

Dezastrul de la Liceul Azur din Timişoara a primit nuanţe portocalii

1194
DISTRIBUIȚI

FOTO

Liceul Azur din Timişoara este unul dintre puţinele licee din Timişoara care se poate mândri că are 800 de elevi,  peste 30 de săli de curs, dar şi două terenuri de sport. Până aici, toate bune şi frumoase, numai că cei care au condus destinele acestui liceu în ultimii ani au lăsat sălile de curs şi unul dintre terenurile de antrenament în paragină. Aşa se face că terenul pe care elevii ar trebui să joace baschet este plin de buruieni, iar asfaltul lipseşte cu desăvârşire.

Rampe pentru persoanele cu handicap locomotor – inutilizabile

Liceul Azur Timişoara are două rampe pentru persoanele cu handicap locomotor, însă aceste rampe nu pot fi folosite de cei care ar avea nevoie, din cauza indolenţei celor care administrează această şcoală. Una dintre rampele destinate persoanelor cu handicap locomotor a fost construită de Primăria Timişoara, însă această rampă este complet inutilizabilă, pentru că betonul este spart, iar în unele locuri au crescut muşchi, care nu permit accesul celor care se deplasează în cărucior pe această pistă. A doua rampă de care dispune Liceul Azur este o rampă de rezervă sau cel puţin asta susţin conducătorii acestei şcoli. Nici această rampă nu poate fi utilizată pentru că este pusă într-un loc în care persoanele cu handicap nu pot ajunge. Mai exact, rampa de „rezervă” este amplasată într-o grădină, iar pentru a ajunge la ea trebuie să mergi aproximativ 5 metri printre buruieni. Mai mult, această rampă se blochează într-un perete.

Calorifere în ton cu guvernarea

Cornel Nicolicioiu, noul director al Liceului Azur Timişoar,a a făcut şi multe lucruri utile de când a fost numit director la această instituţie de învăţământ. Acesta a reparat o bună parte din sălile de clasă, a refăcut o parte din instalaţia electrică şi a vopsit mai multe coridoare şi calorifere în culoarea portocalie. ”Am fost numit director la acest liceu în luna decembrie 2010. Am făcut şi eu ce am putut: am curăţat curtea şcolii pentru că era plină de bălării, am refăcut mai multe clase şi am reparat o parte din instalaţia electrică a şcolii, care era foarte veche. Am încercat să dau şi o nouă culoare coridoarelor. Am făcut rost de mai multe vopsele gratuit şi am vopsit o bună parte din şcoală. Ştiu că vi se pare amuzant că la noi în şcoală persistă culoare portocalie, dar aceasta este culoarea care a fost obţinută din combinarea mai multor vopsele. Nu are nici o legătură cu faptul că fac parte din Partidul Democrat Liberal. În ceea ce priveşte terenul de sport şi rampele pentru persoanele cu handicap, pot să vă spun că este şi vina fostei conduceri, care nu s-a zbătut prea mult pentru a reface acest teren şi pentru a repara această rampă. Eu, în şase luni, nu pot face minuni, dar mă voi ocupa cu siguranţă şi de aceste probleme” , spune Cornel Nicolicioiu.

{vsig}galerie/liceul azur{/vsig}

 

Comentarii

comentarii