Acasă Actualitate Directorul şi juristul de la Judeţean – buni de plată?

Directorul şi juristul de la Judeţean – buni de plată?

DISTRIBUIȚI

Încă un scandal marca Maria Saracan
La începutul anului 2010, Maria Saracan a rămas fără obiectul muncii, după ce ministrul Sănătăţii a desfiinţat printr-un ordin postul pe care îl avea la Spitalul Judeţean din Timişoara. Maria Saracan s-a considerat nedreptăţită la vremea respectivă şi a dat spitalul din Timişoara în judecată. La aproximativ 3 luni de la desfinţarea acestui post, Saracan a fost încadrată pe un nou post, de director financiar contabil, deşi avea un litigiu de muncă cu spitalul la care a fost reangajată. Mai mult, doctorul Gheorghe Nodiţi, managerul acestui spital, spune că Maria Saracan a lucrat din umbră şi în cele trei luni în care nu mai era angajata acestui spital. Am ţinut să facem această precizare pentru a se vedea cât de indispensabilă era Maria Saracan pentru Spitalul Judeţean Timişoara. Asta ar însemna ca un portar concediat să se prezinte la lucru şi să legitimeze oameni, deşi nu mai are această calitate. Şi exemplele ar putea continua.

Juristul Spitalului Judeţean a ţinut partea Mariei Saracan la proces

În momentul în care i-a fost desfinţat postul, Maria Saracan s-a adresat imediat Tribunalului Timiş, unde s-au judecat în regim de urgenţă două ordonanţe prezidenţiale, una în luna aprilie şi alta în luna iulie 2010, ambele ordonanţe fiind pierdute de Saracan. Văzând că nu a avut câştig de cauză, doamna Saracan a deschis un nou proces, în luna iunie 2010 şi a chemat din nou în judecată spitalul la care era deja angajată. După aproape 8 luni de judecată, instanţa i-a dat dreptate doar în parte Mariei Saracan, obligând spitalul la care aceasta lucrează şi în momentul de faţă să-i plătească salariile aferente lunilor martie-mai 2010. Culmea este că în acest proces Maria Saracan a fost ajutată în justiţie chiar de avocatul spitalului, care a trimis o întâmpinare Tribunalului Timiş, prin care ţinea partea doamnei consilier local, în detrimentul spitalului pe care ar fi trebuit să îl apere.
Maria Saracan: „S-a făcut dreptate”
Contactată telefonic, Maria Saracan spune că se bucură că Tribunalul Timiş i-a recunoscut nişte drepturi. „Am cerut să mi se recunoască vechimea şi să mi se dea salariile pe perioada în care nu am lucrat. Aceste lucruri mi-au fost recunoscute şi consider că astfel mi s-a făcut dreptate”, spune Maria Saracan
Gheorghe Nodiţi: “Sentinţa tribunalului este foarte bine documentată”
Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara şi coleg de partid cu Maria Saracan, spune că spitalul nu a făcut recurs, pentru că a luat de bună decizia Tribunalului Timiş. „Cum vi s-ar părea ca o persoană să stea fără salariu câteva luni, pentru simplul fapt că nu se ştie dacă aceasta are dreptate? Maria Saracan ne-a ajutat din umbră şi în perioada în care nu mai avea un post şi nici salariu de la spital. Noi am luat de bună sentinţa Tribunalului Timiş, pentru că această sentinţă este foarte bine documentată”, spune managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Nodiţi.
Oana Grigore: “Vom cere explicaţii”
Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, are o cu totul altă variantă. Aceasta spune că, cel mai probabil, Curtea de Conturi va imputa managerului şi juristului sumele pierdute în instanţă. „Am vorbit cu specialiştii noştri din departamentul juridic şi mi-au comunicat că, în mod normal, mai ales într-o instituţie publică, se face recurs la orice proces, pentru a nu avea probleme cu cei de la Curtea de Conturi. Cel mai probabil, aceştia vor imputa sumele pierdute în instanţa managerului şi juristului. Oricum, eu am anunţat la nivel de minister şi vom cere explicaţii celor de la Timişoara, pentru a vedea ce s-a întâmplat”, spune Oana Grigore. Curios este cum managerul Spitalului judeţean din Timişoara a luat de bună o sentinţă a Tribunalului Timiş, care dădea dreptate doar în parte Mariei Saracan! Cert este că cele 10 zile în care spitalul putea face recurs au trecut, iar colega de partid a domnului Gheorghe Nodiţi a câştigat procesul şi nimic nu se mai poate face în acest sens.

Comentarii

comentarii