Acasă Eveniment DNA a trimis în judecată 18 polițiști de frontieră de la Vărșand

DNA a trimis în judecată 18 polițiști de frontieră de la Vărșand

DISTRIBUIȚI

Ancheta s-a terminat și politiștii de frontieră care au cerut mită la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand au fost trimiși în judecată la Tribunalul Arad.
Direcția Națională Anticorupție a anunțat că cei 18 polițiști de frontieră care cereau șpagă, angajați la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, au fost trimiși în judecată. Comisarul de poliție Florin Avram a fost trimis în judecată de DNA în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată. Agenții de poliție Ciprian – Călin Selagea, Cătălin – Corneliu Ancuța, Marcel Dudaș, Ovidiu Mărginean, Sorin – Romulus Păcurar, Marcel – Grigore Todoran, Teodor Ardelean, Călin – Liviu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu – Alexandru Cicortaș, Gheorghe – Daniel Galben și Ștefan – Eugen Nedelcu din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea sunt trimiși în judecată sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Agenții din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Costel Poenaru, Ion-Marinel Pristoleanu, Bogdan-Lazăr Paladie și Nicolae-Gabriel Teodor au fost trimiși în judecată sub control judiciar pentru săvârșirea a câte două infracțiuni de luare de mită, iar Emil-Nicu Chira, inspector antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva este trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că în perioada 17 august – 6 decembrie 2016, Florin Avram, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative. Conform rechizitoriului, comisarul Avram era un om extrem de descurcăreț: el a cerut bani pentru a-și influența colegii polițiști de frontieră și a vameși de la granița cu Serbia și Ungaria, astfel încât aceștia să permită intrarea în România a unor TIR – uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate.
Conform rechizitoriului DNA, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalți 17 polițiști de frontieră au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, mai multe sume de bani, în total peste 800 euro.
De asemenea, a fost dispusă poprirea prin indisponibilizare de la terţul poprit, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea respectiv A.N.A.F. Direcţia Regională Antifraudă 5 DEVA, la dispoziţia organelor judiciare, a unor sume de bani și s-a mai dispus instituirea sechestrului asupra banilor aflați în conturi bancare ai celor trimiși în judecată.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse de DNA în acest caz.

Comentarii

comentarii