Acasă Actualitate ”Doctorul” Cristian Buşoi, la mâna softului antiplagiat al UMF Timişoara

”Doctorul” Cristian Buşoi, la mâna softului antiplagiat al UMF Timişoara

DISTRIBUIȚI

busoi cTeza de doctorat a doctorului Cristian Buşoi este la mâna softului antiplagiat al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, unde şi-a susţinut-o.
Acum, el este suspectat că teza de doctorat susţinută la universitatea timişoreană ar fi un plagiat, unele organisme au sesizat suspiciunea, iar acum, calculatorul decide.
„UMF evaluează la ora actuală teza de doctorat a lui Cristian Buşoi, conform cerinţelor pe care le-au formulat, pare-mi-se, Societatea Academică Română şi Societatea pentru Universităţi Curate. Are de dat răspuns în decurs de o lună. Este o Adresă care a venit doar la Comisia de Etică a UMF. Solicitările de transmitere a tezei în format electronic le-am executat, le-am trimis, este un document public”, le-a spus rectorul UMF, prof. univ. dr. Marius Raica, ziariştilor.
El a mai adăugat că UMF Timişoara are un soft care depistează plagiatul încă din 2013, şi că până acum nu a fost depistată nicio teză plagiată. Aşadar, dacă, Doamne fereşte, s-ar dovedi că medicul Buşoi a plagiat pentru teza de doctorat, ar fi primul astfel de caz înregistrat în UMF Timişoara.
„Din 2013 avem un soft pentru plagiat cu o capacitate de 70 de milioane de caractere, deci este unul dintre cele performante. Este aplicat tuturor tezelor de doctorat şi la doar 10% din tezele de licenţă, care sunt trecute prin sondaj, pentru că avem 800 de absolvenţi anual şi ne-ar trebui un „srl” doar pentru aşa ceva”, mai spune Marius Raica.
Interesant este că UMF pune la dispoziţie gratuit softul pentru toţi cei care doresc să fie siguri că … nu au plagiat, numai că oferta nu are caracter obligatoriu. Aşa că unii pot avea neşansa să constate acest lucru, după.
„Toţi colegii noştri care doresc să-şi verifice lucrările originale pe care le trimit înainte de publicare au acces gratuit la acest program. Este important de ştiut că nu sunt obligaţi să o facă, pentru că plagiatul este o problemă „pe persoană fizică”, ca să cităm clasici în viaţă”, a conchis Raica.
El a mai precizat că „este vorba şi despre o interpretare a acestui soft, pentru că o similitudine de până la 1,5% este considerată falsă”.
Cristian Buşoi are un CV profesional bogat: a absolvit Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti (2003), apoi Colegiul Naţional de Apărare (2005), Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti (2007). În 2004 a devenit doctorand la două universităţi: doctorand Sănătate Publică şi Management Sanitar, la Universitatea de Medicina şi Farmacie Timişoara, şi doctorand Endocrinologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Comentarii

comentarii