Acasă Actualitate Doctorul Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI: ”Nicio regulă nu se respectă fără...

Doctorul Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI: ”Nicio regulă nu se respectă fără pedepse. Dacă vom continua așa, vom ajunge într-o situație dramatică”

831
DISTRIBUIȚI

Președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, trage încă un semnal de alarmă cu privire la evoluția epidemiei în România. Dacă vor continua să nu respecte regulile, se va ajunge într-o situație dramatică, spune el. Săndesc subliniază, în acest context, că este nevoie de măsuri ferme, dar care să fie însoțite de pedepse pentru a fi respectate.

“Evoluția este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru și e greu de făcut o estimare. Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze și să ne determine să facem ceva în acest sens”, a spus Dorel Săndesc.

țEl a explicat care sunt direcțiile în care trebuie acționat pentru a nu se ajunge la o situație dramatică.

“Una este atitudinea comunității, de a conștientiza. Oamenii trebuie să înțeleagă că în funcție de atitudinea lor, de gradul în care vor respectă niște reguli, vom putea trece cu bine sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen așa cum s-a întâmplat și în alte țări.

Este inevitabil că dacă vom continuă în același stil vom ajunge într-o situație dramatică și oamenii pot contribui fiecare.

Este un test important pe care îl putem trece, altfel nu vom lua notă de trecere la purtare.

Apoi, rămâne responsabilitatea autorităților să impună respectarea lor, nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv, este rolul autorităților de a pregăti un sistem pregătit pentru criză”, a declarat președintele Comisiei de terapie intensivă din Ministerul Sănătății.

Comentarii

comentarii