Acasă Actualitate Doliu la Teatrul Național Timișoara. A murit regizorul tehnic Vasile Giurgean

Doliu la Teatrul Național Timișoara. A murit regizorul tehnic Vasile Giurgean

DISTRIBUIȚI

Veste tristă de la Teatrul Național Timișoara. Regizorul tehnic Vasile Giurgean a încetat din viață în data de 22 august.

”Colegul nostru, Vasile Giurgean, a încetat din viață în data de 22 august 2022.

Vasile Giurgean s-a născut în  18 aprilie 1959, în comuna Ciceu-Giurgești, jud. Bistrița-Năsăud. După absolvirea liceului la Bistrița, drumul studenției l-a dus la Cluj, unde a urmat cursurile Facultății de Electrotehnică, finalizându-și studiile în anul 1982. Cu diploma de subinginer automatizări industriale sub braț, a ajuns la Târgu Secuiesc, unde și-a petrecut cei trei ani de stagiatură, apoi, din 1985, la Timișoara, ca subinginer la Fabrica de autoturisme.

În anii ’90, Vasile Giurgean a lucrat în diverse locuri. Fire calmă, mai degrabă epicuriană, aplecată spre micile bucurii ale vieții, Vasile Giurgean și-a găsit locul de suflet la Teatrul Național din Timișoara, în anul 2000. Inițial a aplicat pentru postul de organizator spectacole, însă și-a petrecut următorii 20 de ani ca regizor tehnic. Primul spectacol pe care l-a coordonat în această calitate a fost Ivan Turbincă, în anul 2001. De-a lungul timpului, a fost regizorul tehnic a circa 50 de spectacole din repertoriul teatrului, dar cea mai mare parte a activității sale s-a concentrat în jurul organizării activității teatrului, din postura de șef al biroului regizorat tehnic.

A fost colegul nostru și un membru important în echipa Teatrului Național, un personaj pitoresc, îndrăgit nu doar de colegii lui de la regizoratul tehnic, ci și de colegii de la celelalte compartimente – de toată echipa Teatrului Național. În ultimul deceniu, starea de sănătate i s-a deteriorat treptat, astfel încât, așa cum spunea, a vrut să se mai bucure de pensie, făcând acest pas în septembrie 2021.

Colegii lui din Teatrul Național își vor aminti mereu de Vasile Giurgean.

Dumnezeu să îl odihnească!”, transmit reprezentanții instituție de cultură.

Înmormântarea va avea loc joi, 25.08, la cimitirul din Ciceu-Giurgești.

Comentarii

comentarii