Acasă Eveniment Dosar penal pentru un traficant de migranți. Tariful acestuia era de 500...

Dosar penal pentru un traficant de migranți. Tariful acestuia era de 500 de euro pe persoană

DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a trimis în judecată un bărbat, Y.U., în stare de arest preventiv, sub aspectul infracțiunii de trafic de migranți, arată Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului.

Procurorii au dispus această măsură pe 18 iunie, după ce inculpatul, în data de 5 iunie, ar fi încercat să îi ducă ilegal pe 13 migranți, originari din Siria și Egipt, până în Austria, prin Ungaria, după ce aceștia au intrat ilegal în România, din Serbia. Y.U. ar fi cerut câte 500 de euro pentru fiecare persoană transportată, s-a reținut în rechizitoriu.

„Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş. Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Comentarii

comentarii