Acasă Actualitate Dosarul CFR Marfă: 21 de persoane au fost reţinute, între care fostul...

Dosarul CFR Marfă: 21 de persoane au fost reţinute, între care fostul director Mihuţ Crăciun

DISTRIBUIȚI

Mihut Craciun director general CFR Marfa 01Un număr de 21 de persoane, între care şi fostul director general al CFR Marfă Mihuţ Crăciun, au fost reţinute în dosarul privind vânzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de către CFR Marfă, la un preţ subevaluat, audierile la sediul DIICOT Timişoara desfăşurându-se pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi, scrie News.ro.

La audieri au sosit, la sediul DIICOT Timişoara, în cursul nopţii de miercuri, trei maşini cu angajaţi ai CFR Marfă de la Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai firmei REMAT din Călăraşi, care avea contract cu CFR Marfă pentru casarea vagoanelor de tren.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urma audiarilor care s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru 21 de persoane, între care fostul director general al CFR Marfă Mihuţ Crăciun.
Toate cele 21 de persoane reţinute în acest dosar ar urma să fie duse la Tribunalul Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals.

În dosarul procurorilor DIICOT apar nume importante din conducerea CFR Marfă. Capul de afiș, cel care a fost și reținut, este Mihuț Constantin Crăciun, fost director General al CFR Marfă. Audierile de la sediul DIICOT Timișoara s-au întins până aproape de ora cinci dimineață. În total 21 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore și au fost duse în arest. În fața procurorilor au mai dat explicații și Pavel Bărculeţ, director economic-finianciar la data la care s-au comis infracţiunile iar apoi a devenit director general al CFR Marfă; Daniel Ciobanu, directorul operaţiuni dezvoltare în 2016, devenit director al departamentului vânzări – trafic; Eugen Tudor, în 2016 ocupa postul de director al departamentului vânzări-trafic. Tot în dosar mai apar și Constantin Alupoaie, actualul director trafic, fostul manager juridic Valeriu Costea, Florin Enache, directorul departamentului vagoane și șefa biroului de urmărire acte, Mariana Căpățână. Vă reamintim că miercuri procurorii DIICOT împreună cu lucrătorii DGA, polițiști și jandarmi au descins în 63 de locații din Timișoara, București, Caraș-Severin, Hunedoara, Prahova, Mehedinți, Călărași, Arad, Teleorman și Dâmbovița. Procurorii au vizat 40 de persoane suspectate că au format un grup infracțional organizat care ar fi vândut subevaluat la fier vechi 2450 de vagoane ale CFR Marfă. Prejudiciul în acest dosar depășește șase milioane de euro.

 

Comentarii

comentarii