Acasă Economic Doua service-uri auto din Timișoara au solicitat falimentul societății Uniqa Asigurări SA

Doua service-uri auto din Timișoara au solicitat falimentul societății Uniqa Asigurări SA

DISTRIBUIȚI

Conform Asociației Societăților de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) două unități service din Timișoara, membre ASSAI, au demarat a acțiunile de cerere a falimentului societății Uniqa Asigurări SA pentru neplata reparațiilor în termenul legal.

Cele două societăți din Timișoara, Autodaris Car Service și Paint System au de încasat de la societatea de asigurări 57.044 și respectiv 78.380 de lei. “Deși am încercat găsirea unor soluții de rezolvare amiabilă ale plăților acestor dosare de daună cu directorul de daune al societății de asigurări într-un termen rezonabil de timp, acesta a preferat să mă asigure de grija pe care Uniqa Asigurări o are față de asigurații/păgubiții săi, fără însă să achite plata dosarelor de daună. De asemenea, prin neplata daunelor, firma Uniqa Asigurări pune cele două service-uri auto, Autodaris Car Service și Paint System, în imposibilitatea da a achita taxele către bugetul de stat și de a acorda salariile angajaților în prag de sărbători”, a declarat Cristian Muntean, director ASSAI.
ASSAI atrage atenția tuturor șoferilor că în luna decembrie, înainte de a cumpăra o poliță de asigurare RCA, să consulte prima pagină a societăților de asigurări și să verifice rubrica de reclamații pe care aceste societăți le înregistrează la Autoritatea de Supraveghere Financiară. ”Sesizăm Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra faptului că Uniqa Asigurări nu a actualizat informațiile de pe site-ul societății privind situația reclamațiilor în primele 5 zile ale fiecărei luni, ultima situație postată pe site fiind raportarea pentru luna septembrie, încălcând astfel prevederile Articolului 12 (1) din Ordinul Nr.11/2012. Societatea de asigurări Uniqa Asigurări prin netransmiterea acestor informații în termenul legal pe site-ul societății, în special în preajma campaniilor de vânzare a polițelor RCA (luna decembrie și luna iunie) nu a asigurat transparența unei informări corecte față de consumatorul de produse de asigurări, faptă prevăzută și sancționabilă conform Ordinul Nr.11/2012 emis de către CSA. Pentru a îndepărta orice suspiciuni care planează asupra Autorității de Supraveghere Financiară privind modul în care această instituție înțelege a supraveghea piața de asigurări din România, care creează din ce in ce mai multe probleme asiguraților și păgubiților în ultimul an, adresam rugămintea de a aplica cu promptitudine măsurile legale prevăzute la Articolul 13 din Ordinul Nr.11/2012 și să facă publice sancțiunile în termen legal”, spune Cristian Muntean.

Comentarii

comentarii