Acasă Eveniment Două taxiuri cu opt migranți irakieni, oprite în timpul unui control al...

Două taxiuri cu opt migranți irakieni, oprite în timpul unui control al polițiștilor de frontieră din Arad

383
DISTRIBUIȚI

În seara zilei de 21 noiembrie, polițiștii de frontieră din Arad au oprit două autoturisme care circulau în regim taxi, în cadrul unei misiuni pe DN 79. Echipajul a descoperit,în cele două mașini, trei femei şi cinci bărbaţi, cetățeni străini. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi, în jurul orei 20.30, la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 59 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră șică se îndreptau către frontiera cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră vor continua cercetările, iar la finalizarea acestoravor lua măsurile legale ce se impun.

Tot în noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au mai depistat, într-o pensiune dezafectată şi într-un imobil aflat în construcţie, în localităţile Santana, judeţul Arad, şi Girişu de Criş, judeţul Bihor, 41 de cetăţeni din Afganistan, Iran, Irak, Somalia şi Sri Lanka care urmau să treacă ilegal în Ungaria.

„Menţionăm faptul că fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal).

Astfel, recomandăm persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii”, au comunicat reprezentanții I.T.P.F. Oradea.

Comentarii

comentarii