Acasă Actualitate Drama unei mame infectate cu coronavirus de personalul medical de la Maternitatea...

Drama unei mame infectate cu coronavirus de personalul medical de la Maternitatea Odobescu. Nu poate nici măcar să-și vadă copilul nou-născut

2328
DISTRIBUIȚI

În focarul de infecție cu COVID19 de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara, 11 proaspete mămici au fost confirmate pozitiv. Toate au ajuns la spital perfect sănătoase și au luat noul coronavirus de la personalul medical.

Amalia Hortopan este una dintre femeile care au luat coronavirusul de la personalul medical din Maternitatea Odobescu. După ce a fost confirmată, a fost mutată la Maternitatea Bega, singura desemnată să preia astfel de cazuri. Și copilul ei a ajuns aici, însă Amalia nu îl poate vedea.

”E o problemă dureroasă, pentru noi femeile care abia am născut și avem copiii acasă sau în maternitate. Suferim pentru că nu putem să îi alăptăm, nu putem să îi avem la sân, să-i hrănim, să-i creștem. Ne-am dori foarte mult ca cineva să plătească pentru toate zilele pierdute, pe care noi le avem aici, Și pentru tot stresul. Ne dorim să se facă dreptate și cine a greșit să plătească. În continuare, zilele sunt la fel de grele”, spune Amalia Hortopan.

Cele 11 femei infectate în spitalul din Timișoara primesc tratament pentru coronavirus. Starea lor este buna și așteaptă acum ca două teste consecutive să fie negative, pentru a fi externate. Abia atunci își vor putea strânge copiii în brațe pentru prima dată.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

comentarii