Acasă Actualitate Drumul… gunoiului

Drumul… gunoiului

DISTRIBUIȚI

Dacă “drumul mătăsii” însemna schimburi comerciale între diferite puncte de pe glob, în Timiş a apărut drumul gunoiului. Asta pentru că gropile de gunoi ale Timişului se închid rând pe rând şi se stabilesc trasee ale gunoiului pentru a fi depozitat în diferite locuri până va fi gata mult-doritul deponeu ecologic de la Ghizela. “Săptămâna viitoare se lansează caietul de sarcini pentru licitaţie vizavi de deponeul de la Ghizela”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc în şedinţa de plen. Deponeul de la Ghizela nu s-a realizat încă, însă gropile de gunoi din judeţul Timiş se închid rând pe rând. Până în luna iulie majoritatea gropilor trebuie ferecate iar gunoiul trebuie dus în alte părţi, la patru gropi de gunoi care încă “rămân în picioare”.
“Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire cu primarii din Timiş legată de închiderea gropii de deşeuri. S-a discutat cu primarii, s-au stabilit traseele.
Creşte nivelul transportului spre aceste gropi de deşeuri. Am lucrat la o centralizare pentru închiderea gropilor.
Sunt două situaţii:una de acoperire cu sttrat de pământ şi una cu argilă”, a mai spus Ostaficiuc, declarând că deponeul de la Ghizela este prioritatea numărul 1 a judeţului Timiş.
Până deponeul ecologic de la Ghizela va fi funcţional va mai curge ceva apă pe Bega.
Dar până atunci trebuie găsite soluţii pentru ca gunoiul să fie depozitat undeva din moment ce gropile de gunoi din judeţ se închid, rând pe rând…

Comentarii

comentarii