Acasă Actualitate DSP Timiș face apel la părinți, în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și...

DSP Timiș face apel la părinți, în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor

610
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș face apel, prin comunicatul din 18 iunie, la părinți pentru a fi respectate măsurilede prevenție a răspândirii epidemiei de COVID-19, cu ocazia redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor. În acest context, reprezentanții DSP Timiș recomandă o colaborare strânsă între părinți, personalul medical, didactic și de îngrijire.

„Etapa acesta nu trebuie să provoace îngrijorare sau panică în rândul părinților, atâta timp cât sunt respectate regulile de prevenție cuprinse în Ordinul comun nr. 1076 /2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2”, asigură DSP Timiș.

Problema remarcată de inspectorii de sănătate publică, și confirmată de Mihai Gafencu, medic primar la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, este că momentul redeschiderii unităților de învățământ preșcolar se suprapune și cu o patologie specifică primăverii – alergii, viroze – care poate da simptomatologie asemănătoare cu cea produsă de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Recomandările medicului sunt ca părinții să supravegheze cu atenție starea de sănătate a copiilor, iar în cazul în care aceștia prezintă febră sau simptome respiratorii (tuse, rinoree), să evite expunerea acestora în colectivitate și să se adreseze personalului medical. Pentru evitarea aglomerării excesive a unităților de primiri urgențe, în caz de îmbolnăvire a copiilor, părinții sunt rugați să se adreseze, în funcție de gravitate, mai întâi medicului de familie, în caz de necesitate centrelor de permanență, iar doar în cazuri deosebite sau de o gravitate sporită Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, unde copiii vor fi supuși testării RT-PCR pentru infecția cu virusul  SARS-CoV-2.

„Facem apel la răbdarea și înțelegerea părinților, asigurându-i că fiecare caz va fi tratat cu maximă seriozitate și profesionalism”, asigură reprezentanții DSP Timiș.

Personalul de specialitate al instituției va verifica, la creșe și grădinițe, efectuarea triajului epidemiologic, asigurarea circuitelor corespunzătoare, existența substanțelor dezinfectante avizate, a materialelor de igienă individuală și de curațenie, dotarea cu echipament de protecție complet a personalului de îngrijire și utilizarea acestuia corespunzător cu activitățile desfașurate. În plus, se va verifica și dacă se respectă distanțarea fizică și este asigurată suprafața alocată fiecărui copil.

„Precizăm că aceste controale au în primul rând rol de consiliere și îndrumare pentru a preîntâmpina apariția evenimentelor epidemiologice cu impact negativ pe sănătatea populației”, se încheie comunicatul Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Comentarii

comentarii