Acasă Actualitate DSP Timiș: persoanele care intră în țară cu buletin de analiză negativ...

DSP Timiș: persoanele care intră în țară cu buletin de analiză negativ pentru COVID-19 NU sunt exceptate de la carantină

DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș oferă lămuriri în privința unor informații greșite, vehiculate în ultimele zile în spațiul public. Reprezentanții instituție transmit că persoanele care intră în țară,chiar și dacă au buletin de analiză cu rezultat negativ pentru infecție cu virusul SARS-CoV-2, intră în la carantină.

„Aceste persoane (n.r., care intră în țară) vor fi carantinate imediat după sosirea în România, timp de 14 zile de la intrarea în țară, în spațiile special destinate în acest scop. Existența unui buletin de analiză cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 nu anulează această prevedere”, se arată într-o notă a DSP Timiș.

Reprezentanții instituției mai transmit că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș are rol doar în efectuarea triajului epidemiologic a călătorilor și supravegherea stării de sănătate a acestora, nu și în îmbarcarea, debarcarea și transportul lor.

În ultima săptămână, inspectorii DSP Timiș au continuat să efectueze controale. Un agent economic s-a ales cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru „utilizarea neconformă a produselor biocide de uz uman”, iar coordonatorul unui Centru de Permanență, cu una de 11.000 lei pentru „nerespectarea orarului de funcționare aprobat” și „utilizarea dispozitivelor medicale cu termen de valabilitate expirat”.

Până pe 14 mai, 334 de persoane din județ s-au vindecat de COVID-19: 319 persoane la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, una la Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj și alte 14 la Maternitatea Bega.

Comentarii

comentarii