Acasă Actualitate Dunărea în Simpozion

Dunărea în Simpozion

138
DISTRIBUIȚI

Dezvoltarea durabilă a turismului în zona Dunării va fi tema principală a reuniunii care va avea loc, miercuri şi joi, în Serbia, organizată de International Scientific Forum Danube – River of Cooperation, la care urmează să participe preşedintele Grupului Ecologic de Colaborare Nera din Oraviţa, dr. ing. Cornel Popovici Sturza.
La reuniune sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, regionale şi locale din Serbia, precum şi personalităţi din mediul universitar şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din ţări aparţinând bazinului Dunării.
Principalul scop al reuniunii este acela de a se oferi un răspuns şi soluţii la problema folosirii insuficiente a potenţialului turistic din zona Defileului Dunării, o zonă emblematică pentru Europa, dar prea puţin folosită în scopuri turistice. Cornel Popovici Sturza va prezenta, cu acest prilej, programul – pilot de ecoturism transfrontalier „Un tur de neuitat prin parcurile şi rezervaţiile naturale ale Microregiunii Dunăre – Nera – Caraş”, pe care GEC Nera îl implementează începând din anul 2006.
„Îmi va fi greu să le spun maghiarilor, austriecilor sau croaţilor că zona cea mai frumoasă din Europa, ca şi peisaj sau biodiversitate, este Clisura Dunării. Dacă ei vor veni aici şi vor vedea grămezile imense de ambalaje de plastic de la Baziaş, pe malul Dunării, la intrarea în ţară, sau iazul de decantare a apelor de mină Tăuşani, de la Moldova Nouă, de unde se poluează în permanenţă cu praf de steril minier, se vor întreba, desigur, de ce nu ştim să protejăm aceste valori. Dar şi aşa, Clisura Dunării merită să fie văzută de cât mai multă lume. Pentru aceasta, în promovarea şi protejarea zonei, trebuie să ne implicăm toţi, mai ales cei care iau decizii majore”, a declarat Cornel Popovici Sturza.

Comentarii

comentarii