Acasă Actualitate Elevii de la Şcoala nr. 2 Timişoara strâng deşeuri reciclabile pentru a...

Elevii de la Şcoala nr. 2 Timişoara strâng deşeuri reciclabile pentru a avea acces la stele

DISTRIBUIȚI

sc nr. 2 mai 2013 reciclare refolosire deseuri 2013DSCF3136Activităţile fac parte din cadrul proiectului pilot de protecţie a mediului „Stele în şcoala mea”, care se va finaliza în 31 mai

Două containere pline de deşeuri de carton şi hârtie, în greutate de 4.000 de kilograme fiecare, au strâns elevii de la Şcoala nr. 2, de pe str. Mureş nr. 8 din Timişoara, în cadrul proiectului pilot de protecţie a mediului „Stele în şcoala mea”, care se va finaliza în 31 mai 2013.

 

Elevii vor putea afla multe dintre secretele universului, intrând în primul planetariu mobil ce va fi instalat în şcoală în luna iunie. „Întregul Univers într-un singur conţinut” – asta propune primul Planetariu mobil digital FullHD. Proiectul-pilot a fost lansat în 12 martie, la Şcoala nr. 2 Timişoara. Elevii care au pătruns în planetariu au aflat informaţii despre originea pământului, a soarelui sau a altor constelaţii sau despre Telescopul Hubble. „Scopul este să îi încurajăm pe elevi să colecteze selectiv deşeurile”, a spus prof. Alina Miuţ, directorul Şcolii nr. 2.

 

Proiectul „Stele în şcoala mea” este implementat de Asociaţia „Trăieşte Verde”. În plus, va fi organizat un atelier de creaţie, unde, din hârtie reciclată, copiii vor confecţiona ghirlande de steluţe şi vor reconstrui sistemul solar. „Este un proiect-pilot, iar pentru Timişoara, Şcoala 2 este şcoală-pilot. Îi vom stimula pe elevi să selecteze deşeurile: carton, hârtie, metal sau material plastic (pet-uri). Pentru fiecare elev care va beneficia de vizită în planetariu se vor strânge 35 de kilograme de hârtie, carton sau pet. Vor fi făcute ore de astronomie înăuntru”, a spus Anca Mihociu, reprezentanta „Trăieşte Verde”.

Planetariul este o clădire în interiorul căreia este amenajat un tavan sub formă de cupolă, unde este proiectat sistemul solar, galaxiile, constelaţiile şi planetele. Planetariul mobil poate conţine toate elementele unui planetariu fix. Cupola se formează prin introducerea aerului într-un material sintetic, obţinându-se o semisferă, unde intră vizitatorii şi echipamentele necesare pentru proiecţie. Harta proiectată corespunde cerului din acea oră–zi–lună–an.

„Timişorenii interesaţi să vină în ajutorul elevilor şi care vor să sprijine proiectul sunt invitaţi să aducă deşeurile din hârtie şi carton la noi la şcoală”, a declarat prof. Ileana Crăciun, directorul adjunct al Şcolii nr. 2.

Şcolile şi instituţiile care vor să participe la proiect în scopul stimulării colectării selective pot afla informaţii la email traiesteverde@traieste-verde.ro sau contact@planetariumobil.ro.

Comentarii

comentarii