Acasă Actualitate Elevii Școlii nr. 2 din Timișoara alături de elevi de pe 6...

Elevii Școlii nr. 2 din Timișoara alături de elevi de pe 6 continente luptă împotriva poluării cu plastic

316
DISTRIBUIȚI

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, de pe strada Mureș nr. 8,împreună cu profesorii au desfășurat, vineri 21 mai, o acțiune pentru popularizarea proiectului global ”Rethink plastics challenge”, la care au participat și preșcolari de la Grădinița P.P. nr. 29 Timișoara.

Preșecolarii au preluat ștafeta de la colegii lor mai mari, devenind protectori ai planetei – Changemakers. Ei au primit medalii cu inscripția ”Rethink Plastics Challenge” și scurte informări despre poluarea cu plastic.

Elevii clasei a IV-a B au mai organizat și derulat cu succes, tot vineri, 21 mai, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 2 Timișoara, și un flashmob,  cu denumirea ”Stop plastic pollution!”.

În proiectul ”Rethink plastics challenge” participă elevi și profesori de pe 6 continente, iar acțiunile sunt centrate pe elevi, în care timp de trei săptămâni au explorat, au discutat, au găsit soluții pentru poluarea cu plastic și le-au împărtășit cu ceilalți colegi din alte țări.

În 23 mai, data finalizării proiectului, toți participanții vor prezenta proiectele realizate cu scopul de a reduce poluarea cu plastic.

Profesor pentru învățământul primar, Ermina Oprican, coordonatoarea activităților, a declarat:  ”Și prin acest proiect, elevii au înțeles că învățare nu înseamnă doar să memorezi definiții și formule. Școala și sala de clasă sunt locuri unde ei pot acumula, împărtăși și dezvolta cunoștințe , abilități și noi experiențe, pe care le vor folosi în viața de adult”.

 

Comentarii

comentarii