Acasă alegeri locale 2012 Eliminarea poluării şi a traficului infernal – printre priorităţile lui Bojin

Eliminarea poluării şi a traficului infernal – printre priorităţile lui Bojin

DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Timiş, trage un semnal de alarmă. Pe zi ce trece, sănătatea copiilor noștri este pusă tot mai mult sub semnul întrebării. “Oraşul florilor” a ajuns o urbe extrem de poluată, cu un aer plin de noxe şi un trafic infernal. Principalul favorit la fotoliul deţinut încă de Constantin Ostaficiuc (PD-L) are mai multe priorităţi pentru descongestionaea traficului şi diminuarea poluării, la Timişoara şi în zonă. Bojin vrea să scoată traficul greu din Timişoara

Timișoara a devenit, cu timpul, un oraș tot mai greu de suportat, atât din punct de vedere al traficului, cât și al poluării. De ”Mica Vienă” și ”Orașul florilor” nici nu mai poate fi vorba. Bojin are soluţii. “În primul rând, trebuie să fim conștienți cu toții că centura Timișoarei, la care se lucrează de ani de zile, trebuie finalizată cât mai repede, fără alte tergiversări. Acest lucru este o prioritate, fără doar și poate. Traficul greu nu are ce căuta într-un oraș cu pretenții. Este clar pentru noi toți, atât pentru timișoreni, cât și pentru factorii de decizie, că suntem sufocați, pe zi ce trece, de un trafic infernal, de pe urma căruia înghițim toate noxele. Altfel spus, praful din Timișoara ne face sănătatea praf. Tot ce îmi doresc este ca Timișoara să se apropie de nivelul capitalelor europene. Și asta cât mai repede”, spune Titu Bojin. Conform ultimelor statistici ale Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara, făcute la începutul lunii aprilie, cifrele dovedesc clar că bănăţenii au dreptate când se plâng de proprietățile aerului pe care-l respiră zilnic. Bojin este la curent cu tot. “S-au înregistrat 15 depăşiri ale valorii limită pentru indicatorul de pulberi în suspensie pe Calea Şagului și 11 depăşiri ale limitei normale pe Calea Aradului, 8 alerte în zona Piața Libertății și alte 6 valori negative în perimetrul de pe strada Iosif Bulbuca. Practic, toată Timișoara este infestată de noxe, poluanți și, evident, poluatori”, afirmă Titu Bojin, candidatul USL la preşedinţia CJT.
 
Soluţii urgente pentru marii poluatori din oraş

Liderul PSD Timiş este convins că Timișoara ar putea intra în categoria zonelor urbane cu risc major pentru sănătate și mediu. Pe lângă traficul greu din Timișoara, mai există și o altă serie de poluatori. Vorbim aici despre întrepinderile private, care desfășoară activități de producție în domeniul petro-chimiei. “Chiar nu intenționez să bag panica în populație! Nu fac altceva decât să prezint lucrurile așa cum sunt ele. Ce mă îngrijorează, însă, cel mai tare este faptul că, pe zi ce trece, sănătatea copiilor nostri este pusă sub semnul întrebării. Ei sunt cei mai expuși!
Trebuie găsite soluții urgente pentru marii poluatori din oraș. Știu că e vorba despre locuri de muncă, dar nici nu putem accepta, noi, timișorenii, să avem astfel de unități în mijlocul orașului și, de pe urma lor, să înghițim tot felul de noxe si, mai ales, negru de fum. De toate acestea sunt vinovați cei care conduc, de mai bine de 16 ani administrația publică locală și județeană. Consiliul Județean Timiș are o mare responsabilitate și în acest domeniu, și poate acționa în consecință”, mai spune Bojin, favoritul indiscutabil, la alegerile din 10 iunie, pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş.

 

Comentarii

comentarii