Acasă Actualitate Embargo Fest, la Muzeul Satului Bănățean: Dr.Motte, organizatorul Love Parade de la...

Embargo Fest, la Muzeul Satului Bănățean: Dr.Motte, organizatorul Love Parade de la Berlin, în premieră în România

DISTRIBUIȚI
Veranstalter Dr. Motte alias Matthias Roeingh GER auf der Loveparade 2002 in Berlin

Embargo Fest vine la Timișoara, în perioada 9-10 iunie, la Muzeul Satului Bănățean cu trei scene și multe activități recreative.

Festivalul poartă anul acesta mottoul “Remember the ‘90s”, astfel că participanții vor avea ocazia să îl asculte pe legendarul producător de muzică electronică, Dr. Motte din Germania, care va veni pentru prima dată în România.

Alături de acesta, pe scena principală a evenimentului vor concerta Șuie Paparude, ROA, Țapinarii, Canaf, Lupus Dacus, Woodstock Barbie (Ungaria), Zbogom Brus Li (Serbia), The Midnight Vortex (Anglia) și Duo Expose (Bulgaria).

Fiecare zi de festival va fi deschisă de ansamblurile de dansuri tradiționale ale minorităților specifice zonei Banat.

La Green Stage vor fi prezenți DorDeDuh, Pandora, Monokrom, The Bandits, Benson Joel & The Mixtapes, Zen Motherfucker, Exhumater, TrupaHazard, Volga ARM, Sleepin Insomnia și Closed Book. Tot aici, participanții vor putea urmări și spectacolele de teatru ale artiștilor de la Teatrul Auăleu, Teatrul Portabil și Teatrul pe Roți.

Scena de muzică electronică va găzdui recitalul lui Dan Gerosu, Bogdan Puriș – Vinilorama, Zoleevee, Bibanu’ & Mc Woodie, MRK, Razy, Midiportal, NO DJ (live set) și SD.

Participanții vor putea vizita la fața locului și târgul de meșteșugari, dar și zonele cu activități sportive și de divertisment.

La intrarea în festival, vizitatorii se vor putea bucura și de un parc de distracții pentru copii și tineri. Minoritățile din Banat vor dispune de o zonă special amenajată, unde își vor expune porturile și obiceiurile, pentru ca publicul să se bucure de atmosfera de toleranță specifică Timișoarei și să guste din bucatele tradiționale preparate de acestea.

Embargo Fest este un festival alternativ, care promovează scena locală și cultura autohtonă, dar și prietenia dintre locuitorii Banatului istoric.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa de pe site-ul www.iabilet.ro la prețul promoțional de 75 lei pentru o zi și 120 de lei pentru ambele zile. Refugiații ucraineni, copiii sub 14 ani, dar și persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor, vor avea acces gratuit. Programul pe zile și mai multe informații găsiți pe www.embargofest.com

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat de Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte Timișoara și Centrul de Cultură și Artă a Județului Timiș.

  1. Motte și Love Parade – cel mai mare eveniment tehno din lume

Dr.Motte alias Matthias Roeingh a început activitatea de DJ-I în 1985, la Berlin. Cu ajutorul parteneri sale de atunci, artista multimedia Danielle de Picciotto, a lansat, în 1989, Love Parade. A pornit ca o demonstrație pentru pace, la care au participat doar 150 de persoane, Kurfürstendamm din Berlin.

S-a transformat în cel mai mare festival de muzică tehno din lume, o celebrare în aer liber a “club culture”.

Love Parade a fost conceput ca o manifestație politică de pace și înțelegere internațională prin dragoste și muzică.

Parada trebuia să fie o petrecere mai mare de ziua de naștere a lui Dr. Motte. Roeingh s-a retras din organizarea și promovarea evenimentului din 2006, din cauza comercializării evenimentului.

Parada a avut loc pe bulevardul Kurfürstendamm din Berlin, până în 1996. Din cauza supraaglomerării pe Kurfürstendamm, festivalul s-a mutat la Straße des 17. Juni în parcul Tiergarten din centrul Berlinului.

Festivalul a devenit centrat în jurul coloanei Siegessäule în mijlocul parcului, iar îngerul de aur din vârful coloanei a devenit emblema paradei.

Mulți oameni din Germania și din străinătate călătoreau la Berlin pentru a lua parte la paradă – peste un milion au participat între anii 1997 – 2000 și 800.000 în 2001.

În 2004 și 2005 paradele au fost anulate, din cauza dificultăților de finanțare și a opoziției coordonate de cele mai multe dintre partidele verzi din Germania.

The Love Parade 2007 a fost anulat deoarece Senatul de la Berlin nu a emis autorizațiile necesare la acel moment.

După negocieri cu mai multe orașe din Germania, pe 21 iulie, a fost anunțat că parada s-ar muta în Regiunea Ruhr pentru următorii cinci ani.

Primul eveniment a avut loc la Essen. Parada de la Essen a văzut 1,2 milioane de vizitatori în comparație cu 500.000 câți au participat la parada din 2006, în Berlin.

În 2008, festivalul a avut loc la Dortmund. Estimarea oficială este a fost de 1,6 milioane de vizitatori ce au participat, ceea ce o face cea mai mare etiție până la acea data.

Evenimentul din 2009, planificat pentru Bochum, a fost anulat, un an mai târziu, după moartea a douăzeci și una de participanți la locul de desfășurare în Duisburg, organizatorul paradei Rainer Schaller a declarat că pune capăt festivalului.

„Love Parade a fost întotdeauna o petrecere pașnică, dar va fi pentru totdeauna umbrită de acest accident, astfel din respect pentru victime Love Parade nu se va mai desfășura”, a spus Schaller.

Comentarii

comentarii