Acasă Actualitate End Polio Now! Rotarienii continuă lupta împotriva teribilei poliomelite!

End Polio Now! Rotarienii continuă lupta împotriva teribilei poliomelite!

DISTRIBUIȚI

Poliomielita sau paralizia infantilă este o boală infecțioasă, produsă de virusul poliomielitic de o gravitate deosebită prin mortalitatea indusă, dar şi prin handicapul motor permanent pe care îl provoacă.

Datorită descoperirii vaccinului împotriva poliomielitei s-a reușit reducerea numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul polio cu 99,9% la nivel mondial începând cu anul 1988. Aproximativ 19 milioane de copii au fost astfel salvați de la a rămâne cu handicap motor invalidant și permanent.

24 octombrie – Ziua Internațională Polio – este un eveniment important la nivel mondial, susținut de manifestări locale dedicate Polio realizate de cluburi și districte, astfel încât eforturile de vaccinare conduse de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF și Rotary International vor putea duce la eradicarea poliomielitei în viitor.

Membrii Rotary au contribuit cu peste 2,1 miliarde de dolari și nenumărate ore de voluntariat pentru a proteja aproape 3 miliarde de copii din 122 de țări de această boală paralizantă.

În continuare rotarienii vor organiza în aceasta perioadă (și în special în 24 octombrie) acțiuni având ca scop: strângerea de fonduri din surse multiple și donarea acestora către fondul PolioPlus https://www.endpolio.org/donate.

Creșterea conștientizării luptei pentru eradicarea Polio și importanța implicării Rotary în atingerea acestui obiectiv (prin evenimente in spații publice, postări pe social media, prezentari etc). informații pe site-ul: https://www.endpolio.org/world-polio-day.  

Comentarii

comentarii