Acasă Actualitate Ești elev în ciclul primar sau gimnazial în Timișoara, vrei să scrii...

Ești elev în ciclul primar sau gimnazial în Timișoara, vrei să scrii o carte și să o publici gratis? Iată ce trebuie să faci !

277
DISTRIBUIȚI

Comunitatea locală RO100 Timișoara Edu, membră a Asociaţiei Platforma România 100, a demarat de curând un proiect pentru a fi încurajați copiii să scrie.

”Avem drept scop dezvoltarea limbajului, atenţiei și concentrării, simţului estetic, folosirea imaginaţiei și creativităţii în scop pozitiv, perfecţionarea abilităţilor motrice la elevii din ciclul primar și gimnazial prin încurajarea scrisului și de ce nu, ne dorim descoperirea micilor talente literare ale judeţului Timiș.

Ne dorim să lansăm copiilor provocarea de a scrie o carte”, îndeamnă RO100 Timișoara Edu.

Vor fi selectate un număr de 50 de cărţi, 25 scrise de elevi din ciclul primar și 25 scrise de elevi din ciclul gimnazial, care vor fi publicate într-un număr de 30 de exemplare.

O parte din cărţi va fi oferită copiilor, iar o altă parte va fi oferită bibliotecilor școlare din judeţ.

Criteriile de selecţie a cărţilor sunt: respectarea etapelor unei povești; lipsa greșelilor de ortografie; coerența; mesajul transmis.   
 
Oferirea de suport copiilor va fi făcută prin cel puțin patru mijloace:
organizarea de 3 ateliere de îndrumare în scrierea de carte, în lunile aprilie, mai și iunie, într-o librărie sau la sediul organizației;

identificarea de cadre didactice de limba și literatura română dispuse să ofere mentorat; sfaturi periodice publicate pe rețelele de socializare facebook, youtube, etc.; oferirea de suport pe mail sau prin intermediul facebook.

Proiectul a fost ales pentru a putea fi sprijinit în cadrul Timotion și poate fi găsit aici: https://www.timotion.ro/proiecte-2020/ro100-tm-edu-si-eu-pot-sa-scriu-o-carte   ). Alte informatii: e-mail: timisoara_edu@ro100.ro


Comentarii

comentarii