Acasă Actualitate Ești șomer neindemnizat? Iată avantajele celor care se înregistrează la AJOFM...

Ești șomer neindemnizat? Iată avantajele celor care se înregistrează la AJOFM Timiș!

481
DISTRIBUIȚI

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș atenționează că șomerii neindemnizați care se înregistreză la agenție au multiple avantajele, printre care sunt serviciile şi primele oferite în vederea creşterii şanselor de angajare şi a competenţelor profesionale.

În acest context, șomerii au următoarele facilităţi, totul gratuit:

Informare şi consiliere profesională printr-un ansamblu de servicii oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi anume: informare privind piață muncii, stabilirea traseului profesional, evaluarea și autoevaluarea prin autoinformare, acordarea de servicii de consiliere individuală sau de grup, dezvoltarea abilitaţii și a încrederii în sine a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea luării deciziei privind propria carieră .

Formarea profesională este una dintre cele mai importante măsuri active oferită gratuit de AJOFM Timiş persoanelor înregistrate în vederea creşterii şanselor de ocupare și diversificarea competențelor profesionale în vederea asigurării mobilității și reintegrării pe piața muncii.

Medierea muncii reprezintă punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Serviciile de mediere se oferă gratuit de către AJOFM Timiş.

Este vorba de informaţii privind locurile de muncă vacanțe şi condiţiile de ocupare a acestora prin publicarea, afişarea, organizarea de burse ale locurilor de muncă. Se oferă medierea electronică având că scop punerea automată în corespondenţă a cererilor şi ofertelor de locuri de muncă prin intermediul tehnicii de calcul.

De asemenea, se face și preselecţia candidaţilor corespunzător cerințelor locurilor de muncă oferite şi în concordanţă cu pregătirea, aptitudinile, experienţa şi cu interesele acestora.

AJOFM Timiș oferă și consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activitǎţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.

Prima de încadrare se oferă şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, după 30 de zile de la dată înregistrării la AJOFM, beneficiind de o primă de activare în valoare de 1000 lei, neimpozabilă.

Prima de inserție se oferă  absolvenții instituțiilor de învățământ care, în termen de 60 de zile de la dată absolvirii, se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la dată încadrării (3 X 500 lei) -a explicat Simona Potîng, consilier superior.  Detalii la AJOFM Timiş, Timişoara, bv. Republicii nr.21, et. 1, cam.108, tel 0256/294231, interior 112, email : ajofm@tm.anofm.ro  

Comentarii

comentarii