Acasă Cultura Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, invitat de onoare la dezbaterea “Literatura română –...

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, invitat de onoare la dezbaterea “Literatura română – încotro?”

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a participa sâmbătă, 28 octombrie, în calitate de invitat de onoare, la dezbaterea Literatura română – încotro?”, organizată de cenaclul RESPIRO.

Evenimentul, moderat de profesorul Viorica Bălteanu, a avut loc începând cu ora 17.00, în Sala ORPHEUM a Facultății de Muzică și s-a bucurat de prezența unor importanți scriitori timișoreni. Alexandru Crețescu a susținut un recital de chitară clasică, iar reputatul sculptor Remus Irimescu și talentatul pictor Andrei Florin Băncilă au expux lucrări memorabile. Dezbaterea a fost filmată, urmând a se face un DVD. De asemenea, textul conferinței va fi publicat într-o revistă în format cartaceu și online.

Aşa cum a demonstrat cu numeroase ocazii, eurodeputatul Grapini rămâne același susținător fervent al tradițiilor, culturii și artiștilor români. De asemenea, de mulţi ani, Maria Grapini promovează valorile româneşti, sprijinind, prin acțiuni concrete, artiștii plastici din Banat, sau organizând, împreună cu echipa umanistă din Timișoara, edițiile Cafenelei literare. Susținerea unor inițiative sociale, literare și artistice, reprezintă o prioritate pentru eurodeputatul umanist.

Comentarii

comentarii