Acasă Actualitate Explicațiile ministrului sănătății despre schimbarea managerului Spitalului Județean Timișoara. Angajații continuă protestele

Explicațiile ministrului sănătății despre schimbarea managerului Spitalului Județean Timișoara. Angajații continuă protestele

650
DISTRIBUIȚI

Știrea că managerul Spitalului Județean Timișoara a fost schimbat printr-un ordin de ministru, anunțat printr-un mesaj pe WhatsApp, i-a înfuriat pe angajați, care au ieșit în fața spitalului, să protesteze față de decizie.

Zeci de medici și asistente au protestat și sâmbătă la Timișoara în fața Spitalului Județean, nemulțumiți de schimbarea managerului instituției. „Craina, nu pleca! Craina, nu pleca!” – au strigat ei, scandând numele managerului demis.

Angajații au aflat hotărârea luată de minister, iar modul în care s-a procedat i-a nemulțumit și mai mult pe oameni.

Personalul medical se va adresa mai departe Ministerului Sănătății.

„Au inițiat această scrisoare deschisă pe care acuma o semnează, că bineînțeles că a durat, că ordinul a fost primit dimineață și până au văzut că e adevărat, că se schimbă managerul, că auziseră doar pe surse. S-au mobilizat câți au putut și în continuare nu știu ce vor face că încerc și eu să aflu”, declară Daniela Radu, directorul medical al instituției.

Reacția ministrului sănătății, Victor Costache, nu a întârziat să apară: „În cazul de la Timișoara, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brânzei, schimbarea managerului interimar, prof. univ. dr. Marius Craina, vine ca urmare a faptului că se dorește o creștere a performanței activităților medicale din acest spital și nicidecum vreo vendetă politică” – a fost explicația ministrului Victor Costache, conform digi24.ro.

Actualul manager al spitalului nu a dorit să comenteze situația. Angajații spun, însă, că vor protesta în continuare față de această decizie.

Comentarii

comentarii