Acasă Cultura Expoziția ,,Monografiile Timișoarei”, la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”

Expoziția ,,Monografiile Timișoarei”, la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”

DISTRIBUIȚI

Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” organizează vernisajul expoziției „Monografiile Timișoarei” luni, 15 mai, ora 18:00, în spațiul expozițional al instituției. Amfitrionul evenimentului va fi prof. univ. dr. Vasile Docea, director general al bibliotecii, care prezintă alături de invitatele speciale, Sandra Hirsch și Smaranda Vultur, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Un număr de peste 30 de monografii despre Timișoara, din colecțiile bibliotecii, vor fi expuse împreună cu  o secțiune specială de ghiduri turistice ale orașului. Cărțile sunt publicații în mai multe limbi, din momente istorice diferite. Cea mai veche monografie a Timișoarei este „Monographie der königlichen Freistadt Temesvár” (Monografia orașului liber crăiesc Timișoara) care îl are ca autor pe Johann Nepomuk Preyer, primar al orașului în acele vremuri.

Exemplarele care compun expoziția fac parte și din colecțiile speciale ale bibliotecii, fond alcătuit din cărți rare, manuscrise și alte tipuri de documente specifice de bibliotecă.  Împreună cu celelalte exemplare, acestea reprezintă o parte valoroasă din patrimoniul local.

Comentarii

comentarii