Acasă Actualitate Fabrica de pâine SC DIVA SRL închisă de inspectorii ANPC Timișoara

Fabrica de pâine SC DIVA SRL închisă de inspectorii ANPC Timișoara

DISTRIBUIȚI

Inspectorii ANPC Timișoara au închis fabrica de produse de panificație și patiserie DIVA SRL Timișoara.

În urma controlului au fost constatate următoarele abateri:

– operatorul economic desfășoară activitate de fabricare a pâinii, prăjituri, produse proaspete de patiserie, produse zaharoase, fiind identificate utilaje neigienizate corespunzător, cu depuneri si resturi alimentare vechi, întărite, tăvi înnegrite de arsură cu depuneri consistente de grăsimi alimentare arse, resturi alimentare de la alte specialități de produse, foi de copt refolosite, arse, rupte.

– un perete despărțitor de zona de producție, față de zona destinată producerii-coacerii lipii prezenta spărtură nefinisată, lucrare neterminată.

– încăperea de producție lipii era improprie desfășurării activității, pereții prezentând exfoliere a vopselei, paviment deteriorat, spart, lipsa sita protecție împotriva insectelor la geam, acesta fiind larg deschis, pe banda transportatoare produsele fiind expuse.

– în spațiul de producție existau 2 dospitoare, în interiorul acestora, rama din PVC prezentând zone întinse de igrasie, iar ușa de acces din inox prezenta murdărie.

– camera frigorifică neigienizată, în aceasta existând păstrate atât produse conforme cât și produse neconforme, aluat neconform, materii prime în afara datei limită de consum(expirate), unele fără informare.

– a fost constatată informare incorectă și incompletă cu privire la ingrediente, conținut alergen, neconcordanțe între fișa de producție și etichetarea produsului.

 În urma controlului au fost date 3 amenzi contravenționale în cuantum total de 11.000 lei. De asemenea, au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară fabricație pană la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme circa 90 kg.

Comentarii

comentarii